23.10.2012

Latvijas Pasts organizē pirmās dienas zīmogošanu Baltijas valstu pastmarku kopizdevumam Dzelzceļa tilti

Latvijas Pasta jaunākais pastmarku bloks ir Baltijas valstu kopizdevums Dzelzceļa tilti - tas nozīmē, ka Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šīs pastmarkas ar vienotu dizainu un vienādā tirāžā tiek izdotas vienā dienā. Pastmarku blokā iekļautas trīs pastmarkas, un to pirmās dienas zīmogošana notiks ceturtdien, 2012.gada 25.oktobrī, pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst. 7.30 līdz 19.

Pastmarku kopizdevums veltīts trim Baltijas valstu dzelzceļa tiltiem - Latvijas tiltam pār Gauju Carnikavā, Liduvēnu dzelzceļa tiltam Lietuvā un Narvas dzelzceļa tiltam Igaunijā. Pastmarku bloka dizaina autors ir igauņu mākslinieks Indreks Ilvess, un katras pastmarkas nominālvērtība ir 0,55 Ls, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai uz Eiropas Savienības valstīm. Pastmarku bloka tirāža ir 30 000 eksemplāru.

Paralēli pastmarku blokam Latvijas Pasts izdevis atsevišķu pastmarku ar dzelzceļa tiltu Carnikavā - tās nominālvērtība ir 0,35 Ls, un par šo summu iespējams pārsūtīt vienkāršu vēstuli Latvijas teritorijā. Pastmarkas tirāža ir 100 000 eksemplāru.

Carnikavas dzelzceļa metāla tilts savieno Carnikavu un Gaujas ciemu. Tas uzbūvēts 1950.gadā, un tā kopējais garums ir 220,8 metri.

Liduvēnu tilta kopējais garums ir 599 metri, bet augstums - 42 metri, un tas ir augstākais un garākais tilts Lietuvā. Tilta koka estakāde tika uzcelta jau 1916.gadā.

Igaunijas pilsētā Narvā 1960.gadā uzbūvētā tilta kopējais garums ir 162 metri, bet augstums - 17,2 metri.

Baltijas valstu kopizdevuma Dzelzceļa tilti attēlus iespējams aplūkot šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 10.novembrī.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4300 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts:zane.plone@pasts.lv