28.11.2012

Latvijas Pasts izdod jaunas pastmarkas sērijā Ziemassvētki

2012.gada pastmarku izdošanas plānu Latvijas Pasts noslēdz ar divām dažādas nominālvērtības pastmarkām sērijā Ziemassvētki. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta sestdien, 1.decembrī, no plkst. 10 līdz 16 pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Ziemassvētkiem veltītas pastmarkas Latvijas Pasts izdod kopš 1992.gada, un šogad sērija papildināta ar divām jaunām pastmarkām. Jauno pastmarku vizuālais izskats veidots atbilstoši tradicionālajai Ziemassvētku tematikai - ar svētku eglīti un zem tās paslēptām dāvanām. Pirmās dienas aploksnē attēlots ziemas skats ar apsnigušu eglīšu ieskautu māju un sniegavīru, savukārt pirmās dienas zīmogā attēlota izrotāta Ziemassvētku eglīte. Jauno pastmarku dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere.

Pastmarka ar nominālvērtību 0,35 Ls atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža ir 1 200 000 eksemplāru. Savukārt pastmarka ar nominālvērtību 0,60 Ls atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai uz valstīm ārpus Eiropas Savienības. Pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā.

Jaunās pastmarkas sērijā Ziemassvētki iespējams aplūkot šeit.

Latvijas Pasts vēl iedzīvotājiem gaišu un priecīgu Adventes laiku.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2013.gada 11.janvārī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; LatvijasPasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4300 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv