28.01.2013

Latvijas Pasts prezentēs pirmo pastmarku ar eiro un lata nomināliem

2013.gada 30.janvārī notiks pirmās dienas zīmogošana un prezentācijas pasākums Latvijas Pasta organizētajā pastmarku dizaina konkursā uzvarējušai pastmarkai, kuras nominālvērtība izteikta gan latos, gan eiro. Prezentācijas pasākumā piedalīsies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Andris Vilks, satiksmes ministrs Aivis Ronis, Londonas Olimpisko spēļu dalībnieki BMX diciplīnā Edžus Treimanis un Rihards Veide, kā arī Latvijas Pasta un Filatēlistu savienības pārstāvji. Pirmās dienas zīmogošana un prezentācija notikspasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Jaunajā pastmarkā attēlots BMX braucējs, un tās autors Jānis Uzraugs uzsver, ka pastmarka ir veltījums Latvijas sportistiem un viņu sasniegumiem. Pastmarka Veltījums Latvijas sportistiem ir pirmā vērtszīme, kuras nominālvērtība ir izteikta gan latos, gan eiro - attiecīgi 0,35 Ls un 0,50 eiro, un tā ir nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas dizaina ideja uzvarēja sabiedrības balsojumā sociālajos tīklos internetā, iegūstot 1181 balsi.

Prezentācijas pasākums ar Ministru prezidenta, satiksmes un finanšu ministru, Latvijas Pasta, olimpiešu un uzvarējušās pastmarkas dizaina autora piedalīšanos paredzēts plkst.9:00. Pirmās dienas zīmogošana notiks 30.janvārī no plkst.7:30 līdz 19:00.

Konkursā tika iesniegtas 166 pastmarku dizaina idejas, un žūrija balsošanai izvirzīja 30 potenciālo jauno pastmarku paraugus, par kuriem balsojums notika no 2012.gada 29.oktobra līdz 5.novembrim. Kopumā Latvijas Pasta konkursā par saviem pastmarku dizaina favorītiem tika nodota 4451 balss. Otro vietu ar 1065 balsīm konkursā ieņēma pastmarka Kuldīga, savukārt trešajā vietā ar 302 balsīm ierindojās pastmarka, kurā attēlota Saules zīme.

Jauno pastmarku Veltījums Latvijas sportistiem un pirmās dienas aploksni ar zīmogu iespējams aplūkot šeit

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Egons Ālers,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītājs
Tālr.: + 371 67608505
E-pasts: egons.alers@pasts.lv