26.02.2013

Latvijas Pasts aicina nobalsot par 2012.gada skaistāko pastmarku

Latvijas Pasts, atsaucoties uz filatēlistu un citu Latvijas iedzīvotāju pausto interesi,jau otro gadu pēc kārtas aicina iedzīvotājus nobalsot par skaistāko 2012.gadā izdoto pastmarku. Balsot par savu iecienītāko pastmarku iespējams mājas lapā www.gadapastmarka.lv no 26.februāra līdz 11.martam. Kopumā 2012.gadā Latvijas Pasts izdeva 27 pastmarkas.

Balsojums par 2012.gada skaistāko pastmarku turpināsies līdz 11.marta pusnaktij. Izmantojot sociālo tīklu Twitter, Draugiem un Facebook kontus, lietotāji var nobalsot par mājas lapā www.gadapastmarka.lv publicētajām pastmarkām. Diennakts laikā par vienu pastmarku no konkrētā konta var nobalsot tikai vienu reizi. Ikviens balsotājs automātiski piedalīsies izlozē, kurā būs iespējams laimēt iPad Mini. Konkursa 2012.gada skaistākā pastmarka un izlozes uzvarētāji tiks paziņoti 12.martā.

Latvijas Pasts ik gadu izdod vidēji 20 jaunu pastmarku sēriju, kuru tematika saistīta ar Latvijai svarīgiem notikumiem vai personībām valsts vēsturē, kultūrā un apkārtējā vidē. 2012.gadā Latvijas Pastā tika emitētas 27 jaunas pastmarkas 17 pastmarku sērijās. Visu pastmarku kopējā tirāža sasniedz aptuveni 17 miljonu eksemplāru. Pastmarku izdošanas plānu apstiprina speciāla Pastmarku emisijas komisija. Tāpat Latvijas Pasts jau divus gadus pēc kārtas aicināja ikvienu interesentu iesūtīt savu pastmarkas dizaina ideju. Pastmarka, kas publiskā balsojumā interneta sociālajos tīklos iegūst visvairāk balsu, tiek izdota 300 000 eksemplāru tirāžā.

Par 2011.gada skaistāko pastmarku iedzīvotāji atzina mākslinieces Artas Ozolas - Jaunarājas veidoto pastmarku bloku, kas veltīts Apvienoto Nāciju organizācijas Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Pasaules mantojuma sarakstā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam. Par šo pastmarku pērn nobalsoja 332 no 2685 balsotājiem, otrajā vietā atstājot mūsdienu arhitektūras sērijas pastmarku Ventspils Pārventas bibliotēka, bet trešajā - pastmarku, kas godina ebreju glābējus Johannu un Žani Lipkes.

Balso par skaistāko 2012.gada pastmarku interneta vietnē www.gadapastmarka.lv.



Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv