20.05.2013

Latvijas Pasts organizē speciālo zīmogošanu, atzīmējot R.Vāgnera 200.jubileju

Trešdien, 22.maijā, Latvijas Pasts organizē speciālo zīmogošanu aploksnei, kas izdota, atzīmējot slavenā vācu komponista Riharda Vāgnera 200.dzimšanas dienu. Zīmogošana paredzēta Latvijas Nacionālās operas telpās, Aspazijas bulvārī 3, Rīgā, no plkst. 9 līdz 17.

Zīmogošanas ietvaros plkst. 14 notiks R.Vāgneram veltītās aploksnes svinīga prezentācija. Prezentācijā piedalīsies Latvijas Pasta valdes loceklis Arnis Salnājs un Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs, kā arī Latvijas Nacionālās operas pārstāvji.

R.Vāgneram veltītā aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un tās dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Speciālās aploksnes cena - Ls 0,35. Aploksnē attēlots komponista portrets, Latvijas Nacionālā opera un Rīgā aizsāktās operas Rienci notis.

Vācu komponists, mūzikas teorētiķis un esejists R.Vāgners (1813 - 1883) galvenokārt visā pasaulē pazīstams ar savām operām. Viņš uzskatāms par operas reformatoru, kurš būtiski ietekmējis Eiropas, bet īpaši vāciešu, muzikālo kultūru.

R.Vāgners neatņemami pieder arī pie Latvijas kultūras dzīves. Laikā no 1837. līdz 1839.gadam komponists strādāja Rīgas Pilsētas teātrī par galveno diriģentu. Šeit viņš sacerēja operas Rienci pirmo un otro daļu, savukārt piedzīvojumiem bagātā bēgšana no Rīgas uz Parīzi R.Vāgneru iedvesmoja operai Klīstošais holandietis.

Šogad visā pasaulē ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmēta R.Vāgnera 200.gadadiena.Paralēli Latvijas Pasta izdotajai jubilejas aploksnei, arī Gētes institūts Rīgā piedāvā vairākus pasākumus, ieskatu komponista biogrāfijā un daiļradē, kā arī īsas videointervijas par to, kas latviešiem ir Rihards Vāgners.

R.Vāgnera 200.jubilejas atcerei izdoto speciālās zīmogošanas aploksni iespējams aplūkot šeit.

Nākamos filatēlijas jaunumus plānots izdot 25.maijā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608506
E-pasts:
agija.terauda@pasts.lv
www.pasts.lv; twitter.com/latvijas_pasts