23.05.2013

Latvijas Pasts organizē speciālo zīmogošanu, atbalstot krūts veselības dienu

Sestdien, 25.maijā, Latvijas Pasts kampaņas Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu! ietvaros organizē speciālo zīmogošanu aploksnei, kas izdota, lai pievērstu sabiedrības uzmanību sievietes veselībai. Zīmogošana paredzēta pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst. 9 līdz 15.

Informatīvajai kampaņai Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu! veltītās aploksnes svinīga prezentācija notiks kampaņas pret krūts vēzi noslēguma pasākuma ietvaros. Kampaņas noslēgumam veltītie pasākumi pie Brīvības pieminekļa sāksies plkst. 12, savukārt Latvijas Pasta izdotās aploksnes prezentācija paredzēta plkst. 15. Prezentācijā piedalīsies Latvijas Pasta valdes loceklis Arnis Salnājs un kampaņas Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu! organizatori.

Krūts veselības dienai veltītā aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un tās dizaina autors ir mākslinieksĢirts Grīva. Speciālās aploksnes cena - Ls 0,35. Aploksnē attēlota rozā lentīte, kas ir simbols atbalstam cīņā pret krūts vēzi.

Latvijā krūts vēzis ir viena no izplatītākajām onkoloģiskajām saslimšanām un mirstības iemesliem sievietēm, un diagnostikai ir izšķiroša nozīme, lai savlaicīgi atklātu un ārstētu krūts vēzi. Jau trešo gadu pēc kārtas krūts vēža pacientu atbalsta biedrība Vita sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību organizē krūts veselības informatīvo kampaņu Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību krūts veselības profilakses nepieciešamībai. Šī gada kampaņas galvenais mērķis ir uzrunāt lielāko krūts vēža riska grupu - sievietes vecumā no 50 - 69 gadiem, kam mammogrāfijas pārbaude ir bez maksas.

Kampaņai Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!izdoto speciālās zīmogošanas aploksni iespējams aplūkot šeit.

Nākamos filatēlijas jaunumus plānots izdot 7.jūnijā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608506
Mob.: + 371 26463707
E-pasts:
agija.terauda@pasts.lv
facebook.com/latvijas.pasts; twitter.com/latvijas_pasts