15.07.2013

Latvijas Pasts organizē konkursa Jaunais vilnis personalizēto pastmarku simbolisku pirmās dienas zīmogošanu

Trešdien, 2013.gada 17.jūlijā, notiks simboliska pirmās dienas zīmogošana starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis personalizētajām pastmarkām. Kopumā Latvijas Pasts izgatavojis 680 personalizēto pastmarku 15 dalībniekiem no 11 pasaules valstīm. Pastmarku prezentācijas pasākums, kurā piedalīsies visi konkursa dalībnieki, paredzēts Jūrmalas viesnīcā Pegaza pils plkst.11.30.

Personalizēto pastmarku izdošana konkursa Jaunais vilnis dalībniekiem kļuvusi par tradīciju - jau ceturto gadu pēc kārtas Latvijas Pasts pastmarkās attēlojis jaunos izpildītājus. Katra personalizētā Jaunā viļņa pastmarka attēlo vienu konkrēto konkursa dalībnieku - solistu, duetu vai grupu -, bet kopējā paša konkursa pastmarka - Jaunā viļņa stilizētu logo bareljefā, ko veidojuši iepriekšējā konkursa dalībnieki 2012.gadā. Vienas pastmarkas tirāža ir 40 eksemplāru.

Personalizētā pastmarka ir ne tikai unikāla dāvana un piemiņas lieta, kas izgatavota konkrētam pasākumam un tā dalībniekiem, bet vienlaikus arī pasta vērtszīme, kuru var izmantot pasta sūtījumu apmaksai. Vienas personalizētās pastmarkas nominālvērtība ir 0,60 Ls, kas atbilst vēstules nosūtīšanai uz jebkuru pasaules valsti.

Divpadsmitais starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis norisināsies no 23. līdz 28.jūlijam. Šogad konkursā piedalīsies 15 dalībnieku, pārstāvot Latviju, Krieviju, Ukrainu, Azerbaidžānu, Armēniju, Vjetnamu, Vāciju, Gruziju, Kazahstānu, Kirgizstānu un Kubu.

Jaunā viļņa personalizētās pastmarkas attēlu ar 2012.gada dalībnieku veidoto bareljefu skatīt šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.


Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67608504
facebook.com/latvijas.pasts; twitter.com/latvijas_pasts