24.07.2013

Latvijas Pasts rīko speciālo zīmogošanu, atzīmējot komponista Jāzepa Vītola 150.jubileju

Piektdien, 26.jūlijā, Latvijas Pasts rīko speciālo zīmogošanu aploksnei, kas izdota, atzīmējot izcilā latviešu komponista Jāzepa Vītola 150.dzimšanas dienu. Zīmogošana paredzētapasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.7:30 līdz 19.

J.Vītolam veltītā aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un tās dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Speciālās aploksnes cena - 0,35 Ls. Aploksnē attēlots komponists pie klavierēm un notis vienam no pazīstamākajiem mākslinieka darbiem - Beverīnas dziedonis.

Speciālo aploksni iespējams iegādāties kopā ar komponistam veltīto pastmarku - Jāzeps Vītols un viņa skolnieki, kas izdota 2012.gadā un iekļauta sērijā Latvijas Republikai - 100. Pastmarkas nominālvērtība ir 0,60 Ls, un tā atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai ārpus Eiropas Savienības valstīm.

J.Vītols (1863 - 1948) bija izcils latviešu komponists un mūzikas pedagogs.Savas dzīves laikā komponists sarakstījis aptuveni 100 solo dziesmu, 100 kora dziesmu un aptuveni 300 tautas dziesmu apdaru. Pazīstamākie darbi: Gaismas pils, Beverīnasdziedonis, Karaļmeita, Mirdzasdziesma, Mežezers. J.Vītols 1919.gadā piedalījās pirmās Latvijas konservatorijas (tagad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija) dibināšanā; ar savu darbību strauji virzījis uz priekšu profesionālo mūziku Latvijā.

J.Vītola 150.jubilejas atcerei izdoto speciālās zīmogošanas aploksni iespējams aplūkot šeit.

26.jūlijā Latvijas Pasts izdod arī divas jaunākās pastmarkas sērijā Mājdzīvnieki; tās attēlos populārāko mājdzīvnieku Latvijā - kaķi.

Nākamos filatēlijas jaunumus plānots izdot 23.augustā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts