11.09.2013

Svinīgā pasākumā prezentēs Latvijas Lauksaimniecības universitātes 150. jubilejai veltīto pastmarku

Atzīmējot Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 150. gadadienu, pirmdien, 2013.gada 16.septembrī, Latvijas Pasts organizē šai jubilejai par godu izdotās pastmarkas pirmās dienas zīmogošanu un prezentācijas pasākumu. Jaunās pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta no plkst.10 līdz 17.30, savukārt prezentācija ar Latvijas Pasta, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Jelgavas domes un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvju dalību sāksies plkst.11. Minētie pasākumi norisināsies Jelgavas pilī, Lielajā ielā 2.

Mākslinieka Luda Danilāna veidotajā pastmarkā attēlota Jelgavas pils un LLU ģerbonis, savukārt pirmās dienas aploksnē redzams universitātes ģerbonis un devīze Proventus pro patria jeb Tēvzemes izaugsmei. Pastmarkas nominālvērtība ir Ls 0,40 un 0,57 eiro, kas atbilst A klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā. Kopējā pastmarku tirāža sasniedz 30 000 eksemplāru, savukārt pirmās dienas aploksnes izdotas 1500 eksemplāru tirāžā.

1863.gadā, liekot pamatu pašreizējai Latvijas Lauksaimniecības universitātei, tika izveidota Lauksaimniecības nodaļa Rīgas politehnikumā. Gadu laikā tā augusi un attīstījusies, no vienas nodaļas Rīgā kļūstot par spēcīgu un nozīmīgu valsts mēroga universitāti. Patlaban tajā ir astoņas fakultātes, ap 5000 studējošo un vairāk nekā 300 cilvēku liels mācībspēku kolektīvs.

Latvijas Pasts aktīvi iesaistās valsts augstākās izglītības iestāžu popularizēšanā, atzīmējot to ievērojamās gadskārtas. Tā 2012.gadā Latvijas Pasts izdeva pastmarku par godu Rīgas Tehniskās universitātes 150. gadadienai.

Jauno pastmarku Latvijas Lauksaimniecības universitātei 150 un pirmās dienas aploksni skatīt šeit.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67608504, 28627003
facebook.com/latvijas.pasts; twitter.com/latvijas_pasts