24.10.2013

Latvijas Pasts rīko speciālo zīmogošanu, atzīmējot Kārļa Zāles 125. gadadienu

Pirmdien, 2013.gada 28.oktobrī, Latvijas Pasts organizē speciālo zīmogošanu aploksnei, kas izdota par godu izcilā tēlnieka Kārļa Zāles 125.jubilejai. Speciālā zīmogošana norisināsies pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst. 7.30 līdz 19. K.Zālem veltītās aploksnes un speciālā zīmoga autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Jaunās aploksnes tirāža ir 1000 eksemplāru, un uz tās attēlots K.Zāles portrets, savukārt fonā redzams viens no tēlnieka darbiem - Latvijas neatkarības simboliem - Brīvības piemineklis. Speciālajā zīmogā redzams K.Zāles paraksts.

K.Zāle dzimis 1888.gadā Liepājas amatnieku ģimenē. Viņš bija viens no Latvijas ievērojamākajiem tēlniekiem, kura darbi iemantojuši atzinību latviešu tautā. Tēlnieks, sadarbojoties ar citiem māksliniekiem, ir izveidojis Brīvības pieminekli un Brāļu kapu memoriālo ansambli. K.Zāle ir arī Latvijas karavīru pieminekļa Sudrabkalniņā un vairāku kapu pieminekļu autors. Viens no šādiem pieminekļiem veltīts latviešu dzejniekam Andrejam Pumpuram. Tēlnieks nomira 1942.gadā un tika apbedīts Brāļu kapos, savu tēlu pakājē.

Jauno aploksni Tēlniekam Kārlim Zālem 125 un speciālo zīmogu iespējams aplūkot šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 30.oktobrī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.


Papildu informācija:
Zane Plone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
; facebook.com/latvijas.pasts