01.11.2013

Latvijas Pasts pagarina pastmarkas dizaina ideju iesniegšanas termiņu, ikvienu aicinot kļūt par dzejas rindu autoru

Pamatojoties uz 2013.gada 21.oktobrī izsludinātā pastmarku dizaina konkursa potenciālo dalībnieku lūgumu, Latvijas Pasts ir pagarinājis jauno pastmarku ideju iesniegšanas termiņu līdz 8.novembrim, piedāvājot arī interesantu papildu aktivitāti - iespēju ikvienam kļūt par kopēja dzejoļa autoru.Katrs, kurš iesaistīsies dzejas rindu sacerēšanā, piedalīsies Kindle e-grāmatu lasītāja izlozē.Savukārt no 11. līdz 19.novembrim par iesniegtajiem pastmarku dizainiem tiks atklāts balsojums interneta vietnē http://jaunapastmarka.lv. Pastmarku dizaina konkursa uzvarētājs tiks paziņots 20.novembrī.

Jau ziņots, ka šogad pastmarku dizaina konkursu Latvijas Pasta organizē sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fondu Viegli un konkursa tēma ir asociācijas saistībā ar izcilo dzejnieku I.Ziedoni. Iedvesmojoties no I.Ziedoņa darbiem, pastmarkas dizaina konkursa ietvaros Latvijas Pasts un fonds Viegli aicina ikvienu interesentu izveidot vienu kopīgu, paliekošu dzejas rindu pieminekli. Ielogojoties interneta vietnē http://jaunapastmarka.lv/twitterdzejolis ar savu twitter kontu, ikvienam interesentam ir iespēja pievienot savu radošo vēstījumu 88 simbolos - divās dzejas rindās.

Pastmarku dizaina konkursa ietvaros Latvijas Pasts un fonds Viegli piedāvā arī unikālu iespēju piemērīt I.Ziedoņa kuplos matus. Reģistrējoties spēlei interneta vietnē http://jaunapastmarka.lvar savu twitter kontu, dalībniekam ir iespēja piemērīt sev dzejnieka tradicionāli atpazīstamo kuplo frizūru. Spēles dalībnieki piedalīsies I.Ziedoņa un Aivara Berķa grāmatas No Jāņiem līdz Murjāņiem un komponista Raimonda Tigula un dzejnieka dzejas un mūzikas CD formāta kopdarba Epifānijas izlozē ar īpašiem fonda pārstāvju un komponista personalizētiem vēstījumiem.

Pastmarkas dizaina konkursu Latvijas Pasts organizē jau trešo reizi, taču pirmoreiz tajā definēta noteikta tēma. No 21.oktobra līdz 8.novembrim ikviens interesents interneta vietnē http://jaunapastmarka.lv aicināts iesūtīt savu pastmarkas dizaina skici par I.Ziedoņa tēmu - ilustrāciju dzejai, pasakām, prozai vai radošas un neparastas idejas saistībā ar dzejnieku un viņa darbiem. Ideja, kas iegūs visvairāk balsu, tiks izmantota reālas pastmarkas dizaina izstrādē un 2014.gada janvārī nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas nominālvērtība būs 0,50, un tā atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

Konkursā var piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas. Visus iesniegtos darbus sākotnēji vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir fonda Viegli pārstāve Māra Upmane-Holšteine, komponists Raimonds Tiguls, reklāmas eksperts Armands Leitis un Latvijas Pasta Filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs. 11.novembrī žūrijas izvēlētie darbi tiks nodoti publiskam balsojumam - izmantojot sociālo tīklu twitter, facebook un draugiem kontus, lietotāji varēs nobalsot par savu iecienītāko pastmarku interneta vietnē http://jaunapastmarka.lv.

Bez iespējas redzēt pastmarku ar paša veidoto dizainu ceļojam uz tuvām uz tālām valstīm konkursa uzvarētājs saņems arī balvu - grafisko planšeti, kā arī iespēju izgatavot savu unikālu personalizēto pastmarku komplektu Latvijas Pastā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Par Imanta Ziedoņa fonu Viegli

Imanta Ziedoņa fonds Viegli ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam - dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: "Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties." Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un veidojot projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.


Papildu informācija:
Zane Plone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
; facebook.com/latvijas.pasts