11.11.2013

Sākas balsojums par Latvijas Pasta pastmarku dizaina konkursa darbiem; balsot var no twitter, facebook un draugiem konta

Šodien, 2013.gada 11.novembrī, internetā sākas balsojums par Latvijas Pasta un Imanta Ziedoņa fonda Viegli organizētā pastmarku dizaina konkursa darbiem. Kopumā konkursā tika iesniegtas 165 pastmarku dizaina skices ar asociācijām par I.Ziedoņa tēmu - dažādas radošas un neparastas idejas saistībā ar izcilo dzejnieku un viņa darbiem. Dažādu nozaru ekspertu izveidotā žūrija balsošanai izvirzījusi 30 potenciālo jauno pastmarku dizainu, par kuriem interneta vietnē http://jaunapastmarka iespējams balsot līdz 19.novembrim.

Nobalsot par savu iecienītāko pastmarku dizainu varēs ikviens twitter, facebook un draugiem lietotājs, izmantojot savu sociālo tīklu kontu. No viena konta var balsot par dažādām pastmarkām, taču diennaktī par vienu pastmarku no konkrēta konta iespējams nobalsot tikai vienu reizi. Balsojums par interneta vietnē http://jaunapastmarka.lv/finalisti publicētajiem pastmarku dizainiem turpināsies līdz otrdienas, 19.novembra, pusnaktij. Pastmarku dizaina konkursa uzvarētājs tiks paziņots trešdien, 20.novembrī.

Visus iesniegtos darbus sākotnēji vērtēja žūrija, kuras sastāvā ir fonda Viegli pārstāve mūziķe Māra Upmane-Holšteine, komponists Raimonds Tiguls, reklāmas eksperts Armands Leitis un Latvijas Pasta Filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs. Žūrijas pārstāvji, izskatot iesniegtos darbus, vērtēja pastmarku idejas izveidē ieguldīto darbu un dizaina oriģinalitāti.

Dizaina ideja, kas iegūs visvairāk balsu, tiks izmantota reālas pastmarkas dizaina izstrādē un 2014.gada janvārī nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas nominālvērtība būs 0,50, un tā atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

Bez iespējas redzēt pastmarku ar paša veidoto dizainu ceļojam uz tuvām uz tālām valstīm konkursa uzvarētājs saņems arī balvu - grafisko planšeti, kā arī iespēju izgatavot savu unikālu personalizēto pastmarku komplektu Latvijas Pastā.

2012.gada pastmarku dizaina konkursā tika iesniegtas 166 pastmarku dizaina idejas, un konkursa finālā par saviem pastmarku dizaina favorītiem tika nodota 4451 balss. Ar 1181 balsi uzvarēja Jāņa Uzrauga veidotā pastmarka, kurā attēlots BMX riteņbraucējs. Savukārt 2011.gada konkursā uzvarēja Evita Eidinta ar pastmarku Vieta, kur rodas stāsti.

Par savu šā gada pastmarku dizaina konkursa favorītu balso interneta vietnē http://jaunapastmarka.lv/finalisti.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Par Imanta Ziedoņa fonu Viegli

Imanta Ziedoņa fonds Viegli ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam - dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: "Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties." Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un veidojot projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.

Papildu informācija:
Zane Plone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
; facebook.com/latvijas.pasts