19.11.2013

Latvijas Pasts papildina sēriju Ziemassvētki, izdodot pēdējās divas pastmarkas ar dubulto nominālu

Latvijas Pasts, gaidot Adventes laiku, izdod jaunākās pastmarkas sērijā Ziemassvētki, lai ikviens jau laikus varētu nosūtīt sveicienus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Ziemassvētku pastmarkas ir arī pēdējās divas pastmarkas, kuru vērtību Latvijas Pasts atspoguļo divās valūtās - latos un eiro; no 2014.gada pastmarku nominālvērtība būs izteikta tikai eiro. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 22.novembrī, pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.7.30 līdz 19.

Latvijas Pasta izdotās Ziemassvētku un gadumijas pastmarkas jau ierasti ir vienas no skaistākajām un klientu iemīļotākajām pasta vērtszīmēm. Svētku pastmarku autore ir pazīstamā latviešu māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore Anita Paegle, kas pastmarkās attēlojusi mazu rūķu meiteni, kas pa apsnigušu māju jumtiem, sēžot uz koka šūpuļzirdziņa, steidz nogādāt bērniem dāvanas. Pirmās dienas aploksnē, kas izdota kopā ar pastmarkām, simboliski attēlota Ziema sniegotā apmetnī, bet speciālajā zīmogā - piparkūkas sirds.

Pastmarka ar nominālvērtību Ls 0,35 un 0,50 atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža ir 900 000 eksemplāru. Savukārt pastmarka ar nominālvērtību Ls 0,60 un € 0,85 atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai uz valstīm ārpus Eiropas Savienības; pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. Pirmās dienas aploksnes cena ir Ls 0,35 un tirāža - 1500 eksemplāru.

Latvijas Pasts atgādina, ka to pastmarku apgrozības un lietošanas termiņš, kurās nominālvērtība attēlota gan latos, gan eiro, nav ierobežots. Savukārt pastmarkas, kuru nominālvērtība izteikta tikai latos, atbilstoši Euro ieviešanas un kārtības likumam būs derīgas vēl visu 2014.gadu. No Jaunā gada pastmarku nominālvērtība būs izteikta tikai eiro.

Latvijas Pasts vēl iedzīvotājiem gaišu un priecīgu Adventes laiku un aicina ikvienu nosūtīt sirsnīgu apsveikuma kartīti vai vēstuli saviem tuvākajiem gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Tāpat aicinām svētku apsveikumus izsūtīt savlaicīgi, jo decembris ir noslogotākais gada laiks pasta iestādēm visā pasaulē.

Jaunās pastmarkas sērijā Ziemassvētki iespējams aplūkot šeit.

2014.gada pirmo filatēlijas jaunumu ar eiro nominālu plānots izdot jau 2014.gada pirmajā darbdienā - 2.janvārī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506 
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts