05.12.2013

Latvijas Pasts aicina nosūtīt apsveikumus tuviniekiem vai vēstuli Ziemassvētku vecītim no Apsveikumu namiņa Doma laukumā

Ikgadējā Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā savas durvis apmeklētājiem vēris arī Latvijas Pasta Apsveikumu namiņš, aicinot ikvienu nosūtīt svētku apsveikumu ar krāšņām un oriģinālām Ziemassvētku pastmarkām. Tāpat Latvijas Pasts aicina Latvijas mazos iedzīvotājus nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim.

Apsveikumu namiņš darbosies līdz 30.decembrim katru dienu no plkst.10 līdz 20, savukārt 31.decembrī no plkst.10 līdz 14. Īpaši sirsnīgs ikvienam adresātam būs no svētku tirdziņa nosūtīts apsveikums ar Latvijas Pasta izdotajām jaunajām Ziemassvētku pastmarkām, kas ir pēdējās ar dubulto - lata un eiro - nominālu. Namiņā varēs iegādāties arī dažādas Ziemassvētku atklātnes un pastkartes, nākamā gada kalendārus, dāvaniņas, suvenīrus u.tml. Apsveikumu namiņā iespējams nosūtīt arī Doma laukuma tirdziņā iegādātās dāvanas un saņemt informāciju par Latvijas Pasta pakalpojumiem.

Latvijas Pasts īpaši aicina Latvijas mazos iedzīvotājus neaizmirst nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, bet bērnu vecākus - pārliecināties, ka uz vēstules norādīta precīza Ziemassvētku vecīša adrese un uzlīmētas atbilstoša nomināla pastmarkas, lai vēstule veiksmīgi sasniegtu adresātu.

Visas vēstules, kuras bērni sūta Ziemassvētku vecītim, Latvijas Pasts nogādā Ziemassvētku vecīša biroja pastkastītē. Savukārt, ja uz vēstules kā saņēmējs ir norādīts Santa Klauss vai Salatēvs, sūtījums attiecīgi sasniedz vecīti Somijā vai Krievijā. Lai vēstule sasniegtu Ziemassvētku vecīša pastkastīti, uz tās jānorāda precīza adrese, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas. Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību Ls 0,35 un € 0,50, Santa Klausam Somijā - ar nominālvērtību Ls 0,50 un € 0,71, bet Salatēvam Krievijā - ar nominālvērtību Ls 0,60 un € 0,85.

Ziemassvētku vecīša adrese:
Ziemassvētku vecīša birojs,
Smiltnieki,
Ziemupe, Vērgales pagasts,
Pāvilostas novads,
Latvija
LV-3463

Santa Klausa adrese:
Santa Claus
Arctic Circle
96930
Rovaniemi
Finland

Salatēva adrese:
162340
Россия
Вологодская область
Город Великий Устюг
Дом Деда Мороза

Latvijas Pasts novēl gaišu un sirsnīgu Adventes laiku un atgādina, ka pēdējais pirmssvētku sūtījumu piegādes datums ir 2013.gada 20.decembris. Lai Ziemassvētku apsveikumi adresātu sasniegtu laikus, Latvijas Pasts aicina ikvienu iedzīvotāju sūtījumu izsūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67608506
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
; facebook.com/latvijas.pasts