Atjaunoto personalizēto pastmarku pakalpojumu Latvijas Pasts uzsāk ar Latvijas mūsdienu aviācijai un muzejiem veltītu pastmarku sēriju

24.02.2014

Atjaunoto personalizēto pastmarku pakalpojumu Latvijas Pasts uzsāk ar Latvijas mūsdienu aviācijai un muzejiem veltītu pastmarku sēriju

Atjaunojot personalizēto pastmarku dizainu, Latvijas Pasts izdod īpašu pirmo pastmarku sēriju. To veido kopumā sešas dažādu nominālvērtību pastmarkas, no kurām trīs saistītas ar Latvijas mūsdienu aviācijas attīstību un aviokompānijas airBaltic izaugsmi, bet trīs citas veltītas 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Rīgā izvietotajiem medicīnas muzejiem. Aviācijas pastmarku prezentācija ar satiksmes ministra Anrija Matīsa, Latvijas Pasta, airBaltic un aviobūves uzņēmuma Bombardier vadītāju piedalīšanos plānota 2014.gada 28.februārī plkst.12.30 airBaltic Training aviācijas apmācību centrā Pilotu ielā 6, Mārupes novadā, Lidostā Rīga.

Savukārt jaunās sērijas pastmarku pirmās dienas zīmogošana 28.februārī risināsies Pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.7.30 līdz 19.

Katras jaunās pastmarkas tirāža ir 40 000 eksemplāru. Pastmarku nominālvērtība ir 0,50 € - atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, 0,78 € - paredzēta vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai uz Eiropas Savienības valstīm, 0,85 € - izmanto vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai ārpus Eiropas Savienības. Jauno pastmarku autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Aviācijas tēma uz Latvijas Pasta izdotajām pastmarkām tiek atspoguļota pirmoreiz. Latvija ir Baltijas reģiona tranzīta, transporta un loģistikas centrs, bet tieši aviācija ir modernākais un augošākais šās nozares segments. Tāpēc uz trim pastmarkām attēlotas reģiona lielākās un inovatīvākās aviokompānijas airBaltic lidmašīnu flotes jaunākās lidmašīnas: Bombardier Q400 NextGen, kas veido Ziemeļeiropā jaunāko kompānijas turbopropelleru floti, un Bombardier Cseries 300, ko airBaltic plāno sākt ekspluatēt 2015.gada nogalē.

Savukārt pārējās trīs pastmarkas izceļ vēstures nozīmi Rīgas kā Eiropas 2014.gada kultūras galvaspilsētas kontekstā. Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs ir ne tikai viens no apmeklētākajiem Rīgas muzejiem, bet arī viens no trim lielākajiem šīs nozares muzejiem pasaulē. Jaunās sērijas pastmarkas saistītas arī ar muzeja filiālēm: Farmācijas muzeju un Jēkaba Prīmaņa anatomijas muzeju.

Visas sešas jaunās personalizēto pastmarku sērijas pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Personalizēto pastmarku ar paša veidotu dizainu Latvijas Pastā iespējams izgatavot jebkuram interesentam, un atkarībā no pastmarkas nominālvērtības tā ir derīga korespondences pārsūtīšanai gan Latvijā, gan uz ārvalstīm.

Atjaunojot personalizēto pastmarku dizainu, no 2014.gada 3.marta tām būs jaunas identifikācijas un drošības zīmes, kas, drukātas ar īpašu krāsu, mainīsies atkarībā no apgaismojuma un nodrošinās augstāku aizsardzību pret viltojumiem. Līdzšinējo divu līdz četru nedēļu vietā līdz ar atjaunoto pakalpojumu klients pasūtītās personalizētās pastmarkas saņems jau piecu darbdienu laikā. Tāpat kā tradicionālās Latvijas Pasta pastmarkas, arī personalizētās pastmarkas turpmāk tiks drukātas tepat Latvijā - tipogrāfijā Baltijas banknote.

Nākamo filatēlijas jaunumu Latvijas Pasts izdos 7.martā.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
Mob.: +371 26628729
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts