Latvijas Pasts papildina sēriju Ziedi, izdodot jaunu pastmarku Tulpe

03.03.2014

Latvijas Pasts papildina sēriju Ziedi, izdodot jaunu pastmarku Tulpe

Tuvojoties pavasarim, Latvijas Pasts izdevis jaunu pastmarku Tulpe iedzīvotāju iecienītajā un krāšņajā sērijā Ziedi. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2014.gada 7.martā pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.7.30 līdz 19. Jaunās vērtszīmes Tulpe dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere.

Izmantojot pastmarku Tulpe, kuras nominālvērtība ir 0,50 €, iedzīvotājiem ir iespēja nosūtīt vienkāršu vēstuli Latvijas teritorijā. Pastmarkas izdotas 500 000 eksemplāru tirāžā un drukātas Latvijas tipogrāfijā Baltic Banknote.

Tulpes ir liliju dzimtas augi, kas nosaukumu ieguvuši savas formas dēļ - vārds tulpe radies no persiešu vārda tolibon, kas apzīmē turbānu - galvassegas veidu. Tulpju ģintī ietilpst ap 100 sugu, bet Latvijā savvaļā aug tikai viena suga - meža tulpe.

Ziedu sērijas pastmarkas Latvijas Pasts izdod kopš 2010.gada, un Tulpe ir jau piektā pastmarka šajā sērijā. Pirmā Ziedu vērtszīme bija Peonija, kam sekoja Roze, Lilija un Īriss.

Jauno pastmarku Tulpe, pirmās dienas aploksni un zīmogu iespējams apskatīt šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu - Latvijas un Gruzijas kopizdevumu - plānots izdot 28.martā.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Zane Plone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts