Saeimā prezentēs Latvijas un Gruzijas diplomātisko attiecību divdesmitgadei veltītu abu valstu pastmarkas kopizdevumu

26.03.2014

Saeimā prezentēs Latvijas un Gruzijas diplomātisko attiecību divdesmitgadei veltītu abu valstu pastmarkas kopizdevumu

Atzīmējot Latvijas Republikas un Gruzijas diplomātisko attiecību divdesmitgadi, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Gruzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Teimurazs Džandžalijs atklās īpaši šim notikumam par godu izveidotā abu valstu pastmarkas kopizdevuma prezentācijas pasākumu. Jaunās pastmarkas prezentācija paredzēta 2014.gada 28.martā plkst.11 Saeimas Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11, Rīgā. Savukārt jaunās pastmarkas pirmās dienas zīmogošana šajā pašā datumā no plkst.7.30 līdz 19 notiks pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Jaunās pastmarkas dizaina autors ir Gruzijas mākslinieks Georgs Kartvelišvili, un uz tās attēloti būtiski abu valstu neatkarības simboli - Brīvības piemineklis Latvijas galvaspilsētā Rīgā un Piemineklis Mātei Gruzijai Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi. Latvijas un Gruzijas diplomātiskajām attiecībām veltītā pastmarka Latvijā tiks izdota 50 000 eksemplāru tirāžā. Vienas pastmarkas nominālvērtība ir 0,85 €, un tā paredzēta vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai ārpus Eiropas Savienības robežām.

Bez pastmarkas izdota arī speciālā aploksne 1500 eksemplāru tirāžā, un tās autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Par Latvijas un Gruzijas diplomātisko attiecību dibināšanas datumu ir uzskatāms 1993.gada 11.marts, tāpēc Gruzijas vēstniecība 2013.gadā iniciēja abu valstu kopizdevuma pastmarkas izdošanu, un jaunās pastmarkas ideja jau pagājušogad tika prezentēta Saeimā.

Jauno Latvijas un Gruzijas pastmarkas kopizdevumu, pirmās dienas aploksni un zīmogu iespējams apskatīt šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 8.aprīlī.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.
 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts