Sociālo tīklu lietotāju balsojumā ar nepilnām 800 balsīm uzvar drukas darbu uzsākšanai Latvijā veltīta pastmarka

31.03.2014

Sociālo tīklu lietotāju balsojumā ar nepilnām 800 balsīm uzvar drukas darbu uzsākšanai Latvijā veltīta pastmarka

Sociālo tīklu lietotāju skatījumā Latvijas Pasta skaistākā 2013.gadā izdotā pastmarka ir mākslinieces Artas Ozolas-Jaunarājas radītā pasta vērtszīme Drukas darbiem 425, kas veltīta drukas darbu uzsākšanas 425.gadadienai Latvijas teritorijā, turklāt tieši šīs mākslinieces veidotu pastmarku Latvijas iedzīvotāji par skaistāko atzīst jau trešo gadu pēc kārtas.Par šo pastmarku tika nodotas 758 balsis, otrajā vietā atstājot vērtszīmi Veltījums Latvijas sportistiem, bet trešajā - krāšņo Ziedu sērijas pastmarku Īriss. Kopumā par pērn izdotajām pastmarkām tika nodotas 4010 balsis.

Uzvarējušo pastmarku Latvijas Pasts izdeva 2013.gada oktobrī 50 000 eksemplāru tirāžā. Māksliniece tajā attēlojusi Rīgas pirmās tipogrāfijas dibinātāja Nikolaja Mollīna autogrāfu un pasaulē vecāko saglabājušos iespiedpresi no Plantin-Moretus muzeja Antverpenē. Drukas darbiem 425 ir trešā A.Ozolas-Jaunarājas veidotā vērtszīme, kuru iedzīvotāji atzinuši par gada skaistāko pastmarku.

Drukas darbiem 425 jau pirmajās konkursa dienās izvirzījās vadībā pēc saņemto balsu skaita, iegūstot plašu atbalstītāju pulku, kuri izmantoja iespēju informēt un aģitēt citus sociālo tīklu Twitter, Facebook un Draugiem lietotājus balsot par skaistāko pastmarku.

Pastmarkas Veltījums Latvijas sportistiem atbalstītāji par šo vērtszīmi nobalsoja 607 reizes, ierindojot to otrajā vietā, bet par trešās vietas ieguvēju - pastmarku Īriss - tika atdota 411 balss. Tālāko sekotāju balsu skaits jau ir zemāks: Dziesmu un deju svētkiem veltītā pastmarka ieguva 257 balsis, sērijas Mājdzīvnieki/Kaķi pastmarkas attiecīgi - 256 un 236, Bišu dzenis - 224, Latvijas Lauksaimniecības universitātei 150 - 174, Liepājas osta - 131 balsi.

Latvijas Pasts, atsaucoties uz Latvijas iedzīvotāju izrādīto interesi, jau trešo gadu pēc kārtas organizēja gada skaistākās pastmarkas konkursu sociālajos tīklos, aicinot ikvienu Twitter, Facebook un Draugiem lietotāju nobalsot par Latvijas Pastā emitētajām pastmarkām. Balsot par skaistāko 2013.gadā izdoto pastmarku varēja interneta vietnē www.gadapastmarka.lv no 2014.gada 10. līdz 28.martam.

Konkursā uzvarējušo pastmarku Drukas darbiem 425 iespējams aplūkot šeit.

Gada skaistāko pastmarku varēja izvēlēties no 2013.gadā izdoto 26 pastmarku kopskaita. Pastmarku attēli un apraksti atrodami interneta vietnē www.gadapastmarka.lv.

Ar 646 balsīm par 2012.gada skaistāko pastmarku kļuva vienotās Eiropas sērijas Apmeklējiet... pastmarka. Savukārt par 2011.gadā izdoto skaistāko vērtszīmi tika atzīts Strūves ģeodēziskajam lokam veltīts pastmarku bloks.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Zane Plone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts