Latvijas Pasts Muzeju nakts apmeklētājiem šogad piedāvā oriģinālas pastkartes un īpašas pastmarkas Medicīnas muzejā

15.05.2014

Latvijas Pasts Muzeju nakts apmeklētājiem šogad piedāvā oriģinālas pastkartes un īpašas pastmarkas Medicīnas muzejā

Latvijas Pasts izdevus oriģinālas pasta tematikai veltītas pastkartes, kuras ikviens Muzeju nakts apmeklētājs varēs iegādāties un turpat nosūtīt tuviniekiem un draugiem tikai no īpašā pasta stenda Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā šosestdien, 2014.gada 17.maijā. Pasta stendā būs iespējams iegādāties arī Latvijas Pasta speciāli Medicīnas muzejam veltītās vairāku veidu pastmarkas. Apmeklētājiem, kuri iegādāsies visas jaunās sērijas pastkartes, būs iespēja bez maksas saņemt pastkarti ar attēlu no pasaulslavenās grāmatas De humani corporis fabrica 1555.gada izdevuma, kurš atrodas muzeja krājumos.

Trijās no četrām oriģinālajām Latvijas Pasta pastkartēm interesantā veidā sasaistīta pagātne un tagadne, tādējādi uzsverot muzeja lomu - vēstures un tagadnes liecību atspoguļotāju. Pastkartēs uz mūsdienīga Rīgas pilsētvides un Rundāles pils fona attēlotas senatnīgas ainas no pasta ikdienas. Savukārt ceturtā pastkarte īpašu prieku sagādās Muzeju nakts mazākajiem apmeklētājiem un radošām personībām - šo pastkarti katrs pats var izkrāsot atbilstoši savai krāsu izjūtai.

Atzīmējot piekto gadu kopš Latvijas Pasts piedalās Muzeju nakts pasākumos, uzņēmums sagatavojis pārsteigumu pasta stenda apmeklētājiem. Iegādājoties visas četras pasta sērijas pastkartes, Latvijas Pasts dāvās iespēju bez maksas saņemt pastkarti, uz kuras reproducēta Latvijas Pasta 2007.gadā Medicīnas vēstures muzeja simtgadei izdotā pastmarka, kas attēlo cilvēka skeletu no A.Vezālija pasaulslavenās grāmatas De humani corporis fabrica 1555.gada izdevuma, kurš atrodas muzeja krājumos.

Pasta stendā apmeklētāji no plkst. 18 līdz 23 varēs ne tikai iegādāties pastkartes, bet tās arī apzīmogot ar speciālu Muzeju nakts zīmogu un nosūtīt adresātiem gan Latvijā, gan ārvalstīs. Nosūtot pastkartes, Latvijas Pasts piedāvās iespēju iegādāties trīs veidu pastmarkas, kas izdotas šogad kā veltījums 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Rīgā izvietotajiem medicīnas muzejiem: ne tikaiPaula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam, kas ir viens no trim lielākajiem šīs nozares muzejiem pasaulē, bet arī muzeja filiālēm - Farmācijas muzejam un Jēkaba Prīmaņa anatomijas muzejam.

Latvijas Pasta dalība Muzeju naktī ir kļuvusi par tradīciju, jo uzņēmums tajā piedalās jau piekto gadu, izdodot īpašas pastkartes un veidojot speciālus Muzeju nakts zīmogus.

Muzeju nakts pastkartes, pastmarkas un speciālo zīmogu aplūko šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts