Starptautiskajā pastkaršu sūtīšanas kustībā Postcrossing dalībnieki no Latvijas nosūtījuši gandrīz 131 000 pastkaršu

19.05.2014

Starptautiskajā pastkaršu sūtīšanas kustībā Postcrossing dalībnieki no Latvijas nosūtījuši gandrīz 131 000 pastkaršu

Latvijas Pasts 21.maijā organizē jau astoto starptautiskās pastkaršu sūtīšanas kustības Postcrossing Latvijas postkroseru tikšanos, kuras laikā Sandra Lāce, viena no uzņēmuma Pastkarte dibinātājām, arī pastkaršu ideju un fotogrāfiju autore, pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar interesantiem faktiem par pastkaršu tapšanu no dizaina radīšanas līdz to drukāšanai tipogrāfijā. Tradicionāli pasākuma laikā Postcrossing kustības dalībnieki dalās pieredzē par savu saņemto pastkaršu kolekciju un izsūta pasākuma dalībnieku parakstītas pastkartes to saņēmējiem visā pasaulē; kopējais Latvijas postkroseru izsūtīto pastkaršu skaits sasniedz jau nepilnu 131 000. Pasākums norisināsies mākslinieciski radošajā kafejnīcā Taka, Miera ielā 10; tikšanās sākums plkst. 17.

Latvijas Pasts arī šoreiz sanākušajiem postkroseriem nodrošinās iespēju bez maksas nosūtīt oriģinālas pastkartes nezināmajiem vēstuļu draugiem - postkroseriem visā pasaulē. Tāpat pastkartes būs iespējams zīmogot ar īpaši šai starptautiskajai pastkaršu sūtīšanas kustībai veidotu zīmogu. Pasākuma dalībniekus gaida patīkams pārsteigums arī no uzņēmuma Pastkarte pārstāvjiem, kuri ir aktīvi postkroseri, turklāt tieši dalība Postcrossing kustībā pamudināja domubiedru grupu izveidot uzņēmumu, kurš ražo oriģinālas un latviskas pastkartes.

Latvijas Pasts, kas starptautiskajā projektā Postcrossing piedalās kopš 2010.gada, nepilnu četru gadu laikā ir saņēmis vairāk nekā 450 unikālu pastkaršu; visvairāk pastkaršu saņemts no adresātiem Nīderlandē, Vācijā un Krievijā. Kopējais attālums, ko mēroja Latvijas Pasta nosūtītās pastkartes, pārsniedz 1,5 miljonu km.

Starptautiskajā Postcrossing projektā piedalās gandrīz 475 000 cilvēku no 213 pasaules valstīm; pēdējā pusgada laikā dalībnieku skaits pieaudzis par 34 000. Postcrossing kustības dalībnieki visā pasaulē kopā ir saņēmuši vairāk nekā 23,5 miljonus pastkaršu. Kopējais pastkaršu ceļošanas attālums pārsniedz 120 miljardu kilometru.

Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 2500 Postcrossing kustības dalībnieku, kuri kopumā nosūtījuši 130 700 pastkaršu. Tādējādi Latvija ierindojas 30.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita. Savukārt pirmajā vietā ieņem Vācija ar nepilniem trīs miljoniem nosūtīto pastkaršu.

Postcrossing ir interesants modernā un tradicionālā apvienojums, jo, izmantojot internetu, ikviens projekta dalībnieks var saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām, tādējādi veidojot unikālu pastkaršu kolekciju. Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To nosūtot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Ieskats Latvijas Pasta Postcrossing pastkaršu kolekcijā šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Agija Tērauda
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts