Jau 21.gadu pēc kārtas Latvijas Pasts izdod jaunas pastmarkas īpašajā Ziemassvētku sērijā

25.11.2014

Jau 21.gadu pēc kārtas Latvijas Pasts izdod jaunas pastmarkas īpašajā Ziemassvētku sērijā

Jau 21.gadu pēc kārtas Latvijas Pasts izdevis pastmarkas un aploksni īpašajā Ziemassvētku sērijā – jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2014.gada 27.novembrī pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.7.30 līdz 19. No 29.novembra iegādājoties kādu no šīm pastmarkām Latvijas Pasta namiņā Doma laukumā, bez maksas būs iespējams saņemt svētku pastkarti.

Ziemassvētku patsmarku sērijas jaunāko pastmarku autors ir mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, un tās veidotas mierīgas Ziemassvētku ainavas noskaņās. Katrai no pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža: 0,50 € vērtības pastmarka paredzēta vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža sasniedz 1 miljonu eksemplāru. Savukārt pastmarka ar 0,85 € nominālvērtību atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības, un tā izdota 200 000 eksemplāru. Savukārt speciālās Ziemassvētku aploksnes tirāža ir 2000 eksemplāru.

Ziemassvētku sērijas pastmarku izdošanu Latvijas Pasts sāka 1994.gadā, un līdz šim izdots vairāk nekā 50 Ziemassvētku pastmarku. Šogad, no 29.novembra iegādājoties kādu no jaunās Ziemassvētku sērijas pastmarkām Latvijas Pasta namiņā Doma laukumā, bez maksas būs iespējams saņemt vienu no trim svētku pastkartēm. Pasta namiņš Doma laukumā darbosies līdz 31.decembrim.

Jaunākās pastmarkas un speciālo aploksni Ziemassvētku sērijā iespējams aplūkot šeit.

Visas Latvijas Pasta Ziemassvētku sērijā izdotās pastmarkas laikposmā no 1994. līdz 2014.gadam redzamas te.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 4.decembrī.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts