Latvijas Pasts un TV3 prezentēs sociālo tīklu balsojumā uzvarējušo Latvijas Lepnuma pastmarku Dziedošie koki

01.12.2014

Latvijas Pasts un TV3 prezentēs sociālo tīklu balsojumā uzvarējušo Latvijas Lepnuma pastmarku Dziedošie koki

Latvijas Pasts un TV3 ceturtdien, 2014.gada 4.decembrī, plkst.12.30 pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, prezentēs Latvijas Lepnuma pastmarku dizaina konkursā uzvarējušo Solvitas Kukles pastmarku Dziedošie koki. Visas dienas garumā no plkst.7.30 līdz 19 Saktā notiks pastmarkas pirmās dienas zīmogošana. Par šo Latvijas Lepnuma pastmarkas dizaina ideju sociālajos tīklos tika nobalsots 1443 reizes. Jaunā pastmarka ar nominālvērtību 0,50 € tiks nodrukāta 300 000 eksemplāru.

Latvijas Lepnuma pastmarkas autore ir Daugavpils Universitātes studente S.Kukle, kas apgūst datordizaina profesionālā bakalaura studiju programmu. Dziedošo koku pastmarkas ideja autores versijā simbolizē latvieša dziedošo garu un saikni ar dabu, kas visuzskatāmāk izpaužas Dziesmu svētkos. 300 000 eksemplāru tirāžā nodrukātās Latvijas Lepnuma pastmarkas nominālvērtība ir € 0,50, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Līdz ar Latvijas Lepnuma pastmarku izdota arī speciāla pirmās dienas aploksne. Jauno pastmarku Dziedošie koki, pirmās dienas aploksni un zīmogu var aplūkot šeit.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs uzsver: „Latvijas Lepnuma tēma sabiedrībai ir svarīga: to redzam no šā gada pastmarku dizaina konkursa darbu iesniedzēju un balsotāju aktivitātes, kas ir augstāka nekā iepriekšējo gadu konkursos. Latvijas Lepnums ir mūsu pozitīvo darbu un domu spogulis, un konkursa pastmarku skicēs ir skaidri redzams, ar ko lepojamies. Uzvarējusī pastmarka tam ir spilgtākais apliecinājums.”

Savukārt MTG TV un radio Latvijā vadītāja Baiba Zūzena aicina: “Latvijas Lepnums 11 gadu laikā kļuvis par būtisku Ziemassvētku notikumu. Lai svētku laikā un visa nākamā gada garumā jaunizdotā pastmarka ir Latvijas Lepnuma vēstnesis, kas ik dienu iedvesmo ikvienu no mums atcerēties savus tuviniekus un pateikties viņiem par labajiem darbiem! Lai, ieejot Jaunajā gadā, mums izdodas vairot pozitīvas un gaišas domas!”

Pastmarku dizaina konkursu Latvijas Pasts organizēja jau ceturto reizi, savienojot tradicionālās pastmarkas izveidi ar moderno tehnoloģiju komunikāciju iespējām. Izmantojot interneta vietni http://jaunapastmarka.lv, tajā var piedalīties ikviens interesents: kā fiziskas, tā juridiskas personas. Šogad no 22.septembra līdz 13.oktobrim konkursā tika iesniegtas 234 pastmarku skices – par vairākiem desmitiem vairāk nekā iepriekšējo gadu konkursos. Fināla balsojumam sociālajos tīklos žūrija izvirzīja 30 pastmarku, kas izcēlās ar oriģinalitāti un atbilstību definētajai Latvijas Lepnuma tēmai. Kopumā par pastmarkām no sociālo tīklu Draugiem, Facebook un Twitter kontiem tika balsots 6385 reizes.

Visvairāk balsu šāgada konkursā saņemts no Draugiem – 3169 balsis, no Facebook balsots 2175 reizes, savukārt no Twitter – 1041 reizi. Pretēji Latvijas Pasta rīkotajām pastkaršu sūtīšanas akcijām, kurās lietotāji aptuveni pusi uz pusi izmanto gan datorus, gan mobilās ierīces, pastmarku konkursa balsotāji 80% gadījumu balsojuši tieši no datora. 

Latvijas Lepnums ir projekts, ko TV3 sadarbībā ar laikrakstu Diena un sociālo portālu draugiem.lv rīko jau 11.gadu, aicinot apzināt tos pašaizliedzīgos un apņēmīgos līdzcilvēkus, kas snieguši nesavtīgu palīdzību, glābuši nelaimē nokļuvušos, snieguši cerību un piepildījuši kāda klusos sapņus. Līdzšinējo 10 projekta īstenošanas gadu laikā saņemts vairāk nekā 6000 pieteikumu ar Latvijas Lepnuma stāstiem par cilvēkiem, kas pelnījuši būt šā titula saņēmēji. Katru gadu Latvijas Lepnuma balvas tiek pasniegtas 10 dažādās nominācijās. Latvijas Lepnuma simbols, ko, darinātu stiklā, saņem balvas laureāti, ir Zelta ābele.

Sīkāka informācija par pastmarku dizaina konkursu, iesūtītajiem darbiem un žūriju pieejama šeit. Iepriekšējo gadu dizaina konkursos uzvarējušās pastmarkas redzamas te.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2015.gada 6.janvārī.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts

Marta Zandersone

MTG TV Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: +371 67479052
Mob.: +371 29806505
E-pasts: marta.zandersone@mtgtv.lv