ES Mājā prezentēs Latvijas Pasta pirmo 2015.gada pastmarku, kas veltīta Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē

30.12.2014

ES Mājā prezentēs Latvijas Pasta pirmo 2015.gada pastmarku, kas veltīta Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē

Latvijas Pasta pirmā 2015.gadā izdotā pastmarka tiks veltīta Latvijas Republikas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Jaunās pastmarkas prezentācija paredzēta 6.janvārī plkst.11 ES Mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, un tajā piedalīsies gan Latvijas Pasta, gan Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta vadītāji. Savukārt pastmarkas pirmās dienas zīmogošana tajā pašā datumā visas dienas garumā, no plkst.7.30 līdz 19, notiks pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Latvijas prezidentūrai ES Padomē veltītā pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā, un vienas pastmarkas nominālvērtība ir 0,64 €, kas atbilst vienkāršas pastkartes nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru no ES valstīm. Pastmarkas dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, izmantojot Latvijas prezidentūras ES Padomē oficiālo logo, kuru veidojis grafiskais dizainers Gunārs Lūsis un kurā redzams arhetipisks dzirnakmens tēls.

Latvijas prezidentūra ES Padomē risināsies 2015.gada pirmajā pusē, un prezidentūru Latvija pārņems no Itālijas, bet vēlāk nodos to Luksemburgai. Katra ES dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darbu. Prezidentūra ir iespēja katrai ES dalībvalstij neatkarīgi no tās lieluma un iestāšanās laika ES veidot ES dienaskārtību un vadīt ES Padomi. Lai nodrošinātu savlaicīgu un kvalitatīvu Latvijas sagatavošanos ES Padomes prezidentūrai un atbilstoši kompetencei koordinētu darbu prezidentūras laikā, jau 2012.gada 1.februārī izveidots īpašs Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts.

ES Padome ir viena no ES institūcijām, kas pārnacionālā līmenī īsteno varu tajās jomās, kurās dalībvalstis saskaņā ar ES līgumiem ir deleģējušas kompetenci ES. Tikai ES Padomei visu dalībvalstu vārdā ir tiesības slēgt līgumus ar trešajām valstīm un starptautiskajām organizācijām.

Latvijas prezidentūrai ES Padomē izdoto pastmarku iespējams aplūkot šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts