Latvijas Pasts izdod pastmarku bloku Zodiaki-Zvaigznāji

04.08.2015

Latvijas Pasts izdod pastmarku bloku Zodiaki-Zvaigznāji

2015.gada 7.augustā Rīgas 50.pasta nodaļā, tirdzniecības centrā Origo, Rīgā, Stacijas laukumā 2, no plkst. 7.00 līdz 21.00 notiks Pirmās dienas zīmogošana pastmarkām  Zodiaki-Zvaigznāji

Latvijas Pasts pirmo reizi izdod pastmarku bloku, kas sastāv no 12 jaunām un dažādām pastmarkām, kas veltītas tēmai Zodiaki-Zvaigznāji. Katras pastmarkas nomināls ir € 0,50, bet bloka kopējais nomināls ir € 6,00. Zodiaku–Zvaigznāju tēmai veltītais pastmarku bloks izdots 30 000 eksemplāru tirāžā. Līdz ar pastmarkām izdota arī speciāla aploksne 4 700 eksemplāru tirāžā. Pastmarku un aploksnes dizaina autore ir Elita Viliama. Pastmarkas drukātas tipogrāfijā Baltic Banknote (Latvija).

Astronomijā Zodiaka zvaigznāji ir veids kā attēlot Saules ceļu debesu velvē. Astroloģiskā izpratnē katrs zodiaka zvaigznājs aizņem precīzi 30 grādu loku, 12 zvaigznājiem kopā veidojot 360 grādus jeb vienu astronomiskā gada ciklu. Zodiaks ir arī atskaites punkts Mēness un planētu novērošanai debesīs, jo to kustība virzās pa Zodiaka zvaigznājiem. Šie 12 zodiaka zvaigznāji ir – mežāzis, ūdensvīrs, zivs, auns, vērsis, dvīņi, vēzis, lauva, jaunava, svari, skorpions un strēlnieks.

Jaunās pastmarkas Zodiaki-Zvaigznāji varat apskatīt šeit.

Pirmās dienas aploksni un zīmogu iespējams apskatīt šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 21.augustā.

 

Papildus informācijai
Eva Puriņa
VAS Latvijas Pasts
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: eva.purina@pasts.lv
Mob.:+37126369315
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts