Latvijas Pasta pastmarkas godalgotas Eiropas valstu pastu asociācijas konkursā

28.09.2015

Latvijas Pasta pastmarkas godalgotas Eiropas valstu pastu asociācijas konkursā

Briseles mērijā tika pasniegtas Eiropas valstu pastu asociācijas PostEurop balvas Europa 2015 par labākajām pēdējā gada laikā izdotajām Eiropas pastmarkām. Šī gada pastmarku tēma bija Senās rotaļlietas

Latvijas Pasts Eiropas valstu pastu asociācijas PostEurop organizētajā pastmarku konkursā ieguva trešo vietu ar pastmarkām Lāči un Lelles. Pirmo vietu ieguva Krievijas pasts savukārt otro vietu Zviedrijas pasts.

2015.gada 10.aprīlī Eiropas valstu vienotajā pastmarku sērijā arī Latvijas Pasts izdeva divas jaunas pastmarkas un aploksni, kas veltītas senajām rotaļlietām. Eiropas sērijas aploksnes un pastmarku Eiropa – senās rotaļlietas dizaina autore ir Arta Ozola Jaunarāja. Pastmarku nomināli ir: € 0,78 ar tirāžu 120 000 eksemplāru un € 1,71 ar tirāžu 100 000 eksemplāru. Pastmarkas drukātas tipogrāfijā Baltic Banknote (Latvija).

Pastmarku sērijas Eiropa iniciatore ir Eiropas valstu pastu asociācija PostEurop, un šīs sērijas pastmarkas, ar vienotu logotipu un vienotu tematiku, tiek izdotas visā Eiropā jau kopš 1994.gada. Latvijas Pasts tradicionāli izdod divas šīs sērijas pastmarkas katru gadu. Iepriekšējos gados Eiropas sērijas pastmarku tēmas bijušas saistītas ar literatūru, dabas objektiem, ceļojumiem, pasta transportu u.c.

Latvijas Pasta iegūto balvu iespējams aplūkot šeit.

Latvijas Pasta izdoto aploksni ar speciālo zīmogu iespējams aplūkot šeit.

Latvijas Pasta izdotās pastmarkas Eiropa – senās rotaļlietas iespējams aplūkot šeit un šeit.

 

Papildus informācijai
Eva Puriņa
VAS Latvijas Pasts
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: eva.purina@pasts.lv
Mob.:+37126369315
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts