Latvijas Pasts jau 22 gadus pēc kārtas izdod pastmarkas īpašajā Ziemassvētku sērijā

01.12.2015

Latvijas Pasts jau 22 gadus pēc kārtas izdod pastmarkas īpašajā Ziemassvētku sērijā

Latvijas Pasts izdod šī gada pēdējos filatēlijas jaunumus – divas pastmarkas un aploksni īpašajā Ziemassvētku sērijā. Jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta 3.decembrī Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Origo, Rīgā, Stacijas laukumā 2, no plkst. 7.30 līdz 20.00. 

Jaunāko pastmarku autors ir igauņu mākslinieks Indreks Ilves, kurš šīs Ziemassvētku sērijas pastmarkas veidojis krāšņas un atbilstošas svētku noskaņai. Katrai no pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža: € 0,50 vērtības pastmarka paredzēta vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža sasniedz 1 miljonu eksemplāru. Savukārt pastmarka ar € 0,85 nominālvērtību atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības, un tā izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. Speciālās Ziemassvētku aploksnes tirāža ir 1500 eksemplāru. Iepriecināti būs arī klienti, kuri sūta daudz apsveikumus, jo šogad Ziemassvētku sērijas pastmarkas būs uz pašlīmējošās pamatnes.  

Ziemassvētku sērijas pastmarku izdošanu Latvijas Pasts sāka 1994.gadā, un līdz šim izdots vairāk nekā 50 Ziemassvētku pastmarku. Šogad, pēc 3.decembra Pasta namiņā Doma laukumā un visās Latvijas Pasta nodaļās varēs iegādāties pastmarku komplektu ar visām šī gada laikā izdotajām pastmarkām. Pasta namiņš Doma laukumā darbosies līdz 31.decembrim.

Jaunākās pastmarkas un speciālo aploksni Ziemassvētku sērijā iespējams aplūkot šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2016.gada 13.janvārī.

Latvijas Pasts atgādina, ka pēdējais pirmssvētku sūtījumu piegādes datums ir 2015.gada 23.decembris. Lai Ziemassvētku sūtījumi adresātus sasniegtu laikus, Latvijas Pasts aicina ikvienu iedzīvotāju apsveikumu un dāvanu izsūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.

 

Papildus informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
Mob.: +371 26722585
E-pasts: vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts