Latvijas Pasts papildina pastmarku sēriju Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi, izdodot trīs pastmarkas, kurās attēloti Alsungas, Beverīnas un Smiltenes novadu ģerboņi

27.01.2016

Latvijas Pasts papildina pastmarku sēriju Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi, izdodot trīs pastmarkas, kurās attēloti Alsungas, Beverīnas un Smiltenes novadu ģerboņi

Latvijas Pasts papildina ikgadējo Latvijas pilsētu un novadu ģerboņu sēriju un izdod trīs jaunas pastmarkas, kurās attēloti Alsungas, Beverīnas un Smiltenes novadu ģerboņi. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana notiks 2016. gada 29. janvārī no plkst. 7.30 līdz 20.30 Rīgas 50.pasta nodaļā, tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, Rīgā.

Pastmarka ar nominālvērtību € 0.50, kas atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, veltīta Alsungas novada ģerbonim, kurā atveidota dziesmās daudzinātā greznā suitu zelta riņķsakta. Pastmarkas tirāža sasniedz 600 000 eksemplāru. 

Uz pastmarkas ar nominālvērtību € 0.57 attēlots Beverīnas novada ģerbonis, uz kura redzama sakta ar latviešiem svarīgām zīmēm un tēlainas nozīmes simboliem. Šīs pastmarkas tirāža sasniedz 300 000 eksemplāru, un tās nominālvērtība atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. 

Savukārt, pastmarkā ar nominālvērtību € 1.39 atveidots Smiltenes novada ģerbonis. Ģerboņa pamats veidots zelta krāsā un uz tā attēlots zils rudzupuķes zieds ar deviņām ziedlapiņām, kas simbolizē visu novadu - Smiltenes pilsētu un astoņus apkārtējos pagastus. Pastmarkas tirāža sasniedz 300 000 eksemplāru, un tās nominālvērtība atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

Īpašā pirmās dienas aploksne izdota 1500 eksemplāru tirāžā.

Pastmarku un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Pastmarkas drukātas tipogrāfijā Baltic Banknote (Latvija).

Sēriju Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi Latvijas Pasts izdod kopš 1991.gada, katru gadu papildinot to ar jaunām pastmarkām.

Jaunās Ģerboņu sērijas pastmarkas un aploksne aplūkojama šeit

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 19. februārī.
 


Papildus informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
Mob.: +371 26722585
E-pasts: vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts