Latvijas Pasts izdod divas jaunas pastmarkas Eiropa – Domā zaļi

05.05.2016

Latvijas Pasts izdod divas jaunas pastmarkas Eiropa – Domā zaļi

2016.gada 9.maijā no plkst. 8.00 līdz 19.30, Rīgas 50.pasta nodaļā, Stacijas laukumā 2, Rīgā, tirdzniecības centrā Origo, notiks pirmās dienas zīmogošana Eiropas valstu vienotās pastmarku sērijas pastmarkām un aploksnei Eiropa – Domā zaļi.

Tradicionāli Eiropas sērijā Latvijas Pasts izdod divas šīs sērijas pastmarkas katru gadu. Šogad katrai no pastmarkām ir arī savs dizaina autors. Atzīmējot Eiropas pastmarku 60.gadadienu, visas Eiropas valstis vienu no šīs sērijas pastmarkām šogad izdod pēc vienota dizaina. Šīs pastmarkas Domā zaļi dizaina autore ir māksliniece Doksija Sergidu (Doxias Sergidou, Kipras Pasts). Pastmarkas nominālvērtība ir € 0,78, kas atbilst A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz visām Eiropas Savienības (ES) valstīm. Pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. 

Otrās pastmarkas un arī jaunās aploksnes dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola Jaunarāja. Uz tām attēlotā vāvere ir kā simbols, kas aicina atbalstīt atkritumu šķirošanu un otrreizējo izejvielu pārstrādi. Pastmarkas nominālvērtība ir € 0,78, kas atbilst A klases vēstules nosūtīšanas izmaksās uz visām ES valstīm, tās tirāža – 200 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarkām iznākusī jaunā aploksne izdota 1 500 eksemplāru tirāžā. 
  
Eiropas pastmarku sērijas iniciatore ir Eiropas Pasta savienība, un šīs sērijas pastmarkas ar vienotu logotipu un vienotu tematiku tiek izdotas visā Eiropā kopš 1994.gada. Iepriekšējos gados Eiropas sērijas pastmarku tēmas ir bijušas saistītas ar literatūru, dabas objektiem, ceļojumiem, pasta transportu un senajām rotaļlietām.

Jaunās pastmarkas Eiropa – Domā zaļi un aploksnes iespējams aplūkot šeit

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 20.maijā.

 

Papildus informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
Mob.: +371 26722585
E-pasts: vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts