Arhitektūras sērijā Latvijas Pasts izdod Vidzemes koncertzālei Cēsis veltītu pastmarku un aploksni

13.07.2016

Arhitektūras sērijā Latvijas Pasts izdod Vidzemes koncertzālei Cēsis veltītu pastmarku un aploksni

Latvijas arhitektūras sērijā Latvijas Pasts izdevis jaunu pastmarku un aploksni, kas veltīta Vidzemes koncertzālei Cēsis. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2016.gada 15.jūlijā Vidzemes koncertzālē Cēsis, Raunas ielā 12, Cēsīs, no plkst. 10 līdz 17. Savukārt plkst.11 koncertzālē plānota pastmarkas prezentācija ar Latvijas Pasta, Vidzemes koncertzāles un Cēsu novada domes vadības līdzdalību.  

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 1,57, kas atbilst ierakstītas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām, un tā izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. 

Jaunās pastmarkas svinīgajā atklāšanā piedalīsies Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, Vidzemes koncertzāles Cēsis valdes loceklis Juris Žagars un Cēsu pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Vidzemes koncertzāle Cēsis savu darbību sāka 2014.gada pavasarī, un tās autors arhitekts Juris Poga ēkas koncepcijas pamatā akcentē harmoniju starp vēsturisko kultūras mantojumu un laikmetīgo mākslu, radošiem cilvēkiem un jauneklīgu, brīvu garu.

Latvijas Pasts pastmarku sēriju Latvijas arhitektūra izdod kopš 2010.gada. Pagājušogad šajā sērijā Latvijas Pasts izdeva pastmarku ar Rundāles pils attēlu. Līdz šim izdotās Latvijas Arhitektūras sērijas pastmarkas iespējams aplūkot šeit.  

Jauno pastmarku un aploksni Vidzemes koncertzāle Cēsis iespējams apskatīties te.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2016.gada 23.jūlijā.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Papildu informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts