Latvijas Pasts velta pastmarku Andreja Pumpura 175.jubilejas atcerei

19.09.2016

Latvijas Pasts velta pastmarku Andreja Pumpura 175.jubilejas atcerei

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku un aploksni, godinot vienu no izcilākajiem latviešu 19.gadsimta dzejniekiem Andreju Pumpuru viņa 175.jubilejā. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota tieši dzejnieka dzimšanas dienā, 2016.gada 22.septembrī, Latvijas Universitātes akadēmiskās bibleotēkas Misiņa bibliotēkā, Rūpniecības ielā 10, Rīgā, no plkst. 8.30 līdz 18. Savukārt plkst.11 bibliotēkā paredzēta pastmarkas prezentācija ar Latvijas Pasta un Misiņa bibliotēkas pārstāvju piedalīšanos.

Jaunā pastmarka izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 1,41, kas atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. 

Pastmarkas un aploksnes dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere, pastmarkā atspoguļojot 19.gadsimta valdošā mākslas un literatūras virziena – romantisma atmosfēru. Uz pastmarkas attēlots A.Pumpura portrets, Brīvības pieminekļa fragments – tautas varonis Lāčplēsis – un Kokneses pilsdrupas, kuru apkaimē dzejnieks dzīvojis, kad tapa viņa populārākais darbs – eposs Lāčplēsis

A.Pumpurs ir viena no spilgtākajām personībām latviešu kultūras vēsturē, ievērojams 19.gadsimta dzejnieks un izteikts tautiskā romantisma pārstāvis. A.Pumpura slavenākais darbs ir eposs Lāčplēsis, kura pamatā ir latviešu tautasdziesmas, teikas un pasakas.

Pastmarku un aploksni Andrejam Pumpuram – 175 iespējams aplūkot šeit

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 7.oktobrī.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.  

 

Papildu informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts