Baltijas Asamblejas izveides 25.gadadienā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā izdod vienota dizaina pastmarku un pastmarkas bloku

03.11.2016

Baltijas Asamblejas izveides 25.gadadienā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā izdod vienota dizaina pastmarku un pastmarkas bloku

Latvijas Pasts vienlaikus ar Lietuvas un Igaunijas pasta uzņēmumiem izdevis visām Baltijas valstīm vienota dizaina pastmarku un pastmarkas bloku, atzīmējot trīs kaimiņvalstu parlamentu sadarbības institūcijas – Baltijas Asamblejas – izveides 25.gadadienu. Jaunās pastmarkas un tās īpašā bloka svinīga prezentācija, kā arī pirmās dienas zīmogošana paredzēta Saeimā 2016.gada 8.novembrī.

Jaunā pastmarka izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 0,50, kas atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Savukārt pastmarkas bloks izdots 20 000 eksemplāru tirāžā, un tā nominālvērtība ir € 1,39, kas atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarku un bloku papildina speciāla aploksne, kas izdota 2500 eksemplāru tirāžā. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir Igaunijas mākslinieks Indreks Ilvess (Indrek Ilves).

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Baltijas Asamblejas prezidents un Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns kopā ar Latvijas Pasta vadības pārstāvjiem Baltijas Asamblejas izveides 25.gadadienas pastmarkas un pastmarkas bloka prezentācijas pasākumu atklās 8.novembrī plkst.9 Saeimas Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11, Rīgā (ieeja no Klostera ielas puses). Turpat līdz plkst.15 risināsies arī pastmarku pirmās dienas zīmogošana. 
  
Uz Baltijas Asamblejas 25.jubilejas pastmarkas attēloti trīs dalībvalstu karogi un Baltijas Asamblejas atpazīstamības zīme, savukārt pastmarkas bloku papildina arī stilizēta Baltijas valstu karte. 

Latvijas Pasta jaunizdoto pastmarku, bloku un aploksni Baltijas Asamblejai – 25  iespējams aplūkot šeit.  

Visu trīs Baltijas valstu pasta uzņēmumu Baltijas Asamblejas 25.gadadienai veltītie filatēlijas izdevumi apskatāmi šeit

Baltijas Asambleja izveidota 1991.gada 8.novembrī. Kā koordinējoša un konsultējoša institūcija tā ir tiesīga izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā Baltijas valstu nacionālajiem parlamentiem un valdībām. 2016.gadā asamblejas prezidējošā valsts ir Latvija. 

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 15.novembrī.  

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.  

Papildu informācija:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts