Ar medaļnieku līdzdalību Satiksmes ministrijā atklās paralimpiskajiem čempioniem veltītu pastmarku bloku

10.11.2016

Ar medaļnieku līdzdalību Satiksmes ministrijā atklās paralimpiskajiem čempioniem veltītu pastmarku bloku

Latvijas Pasts pirmoreiz izdevis pastmarku bloku, kas veltīts paralimpiskajiem čempioniem – Riodežaneiro 2016.gada septembrī notikušo 15. Vasaras Paralimpisko spēļu medaļu ieguvējiem no Latvijas Diānai Dadzītei, Aigaram Apinim un Edgaram Bergam. Pastmarku prezentācija plānota 2016.gada 15.novembrī plkst.11 Satiksmes ministrijā, un tajā piedalīsies gan paši medaļnieki un Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte, gan satiksmes ministrs Uldis Augulis un Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Savukārt pastmarku bloka pirmās dienas zīmogošana jau no plkst.8 līdz 19 risināsies Rīgas 50.pasta nodaļā t/c Origo, Stacijas laukumā 2.

Jauno pastmarku bloku veido trīs pastmarkas, no kurām katra veltīta vienam Riodežaneiro Vasaras Paralimpisko spēļu medaļniekam – zelta medaļas ieguvējai šķēpa mešanā un bronzas medaļas ieguvējai diska mešanā D.Dadzītei, zelta medaļas ieguvējam diska mešanā A.Apinim un bronzas medaļas ieguvējam lodes grūšanā E.Bergam. 

Katras pastmarkas nominālvērtība ir € 0,50, kas atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarku bloka tirāža ir 30 000 eksemplāru, bet vienlaikus ar pastmarkām izdotās speciālās aploksnes tirāža – 1500 eksemplāru. Pastmarku bloka un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Vasaras Paralimpiskās spēles Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro risinājās 2016.gada septembrī, un Latviju tajās pārstāvēja 11 sportisti sešos sporta veidos. Bez godalgotajām vietām Latvijas paralimpiskās vienības sportisti izcīnīja arī vienu piekto un vienu sesto vietu.

Paralimpiskās spēles ir starptautiskas daudzu sporta veidu sacīkstes, kurās piedalās sportisti ar fiziskiem traucējumiem. Spēles tiek organizētas ik pēc četriem gadiem un iedalās ziemas un vasaras spēlēs: tās notiek tajā pašā valstī, kur attiecīgajā gadā risinās Olimpiskās spēles. Paralimpisko spēļu rīkotāja ir Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC). Pirmās Vasaras Paralimpiskās spēles notika Romā (Itālija) 1960.gadā.

Paralimpisko spēļu medaļniekiem veltīto pastmarku bloku un aploksni iespējams aplūkot te

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 2016.gada 17.novembrī.


Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts