Latvijas Pasts izdod divas Ziemassvētku sērijas pastmarkas – ikviens aicināts jau laikus nosūtītu svētku sveicienus

22.11.2016

Latvijas Pasts izdod divas Ziemassvētku sērijas pastmarkas – ikviens aicināts jau laikus nosūtītu svētku sveicienus

Pirmās Adventes priekšvakarā Latvijas Pasts izdod divas jaunas pastmarkas sērijā Ziemassvētki, lai ikviens iedzīvotājs jau laikus varētu nosūtīt siltus sveicienus gada nogales svētkos – Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 25.novembrī, Rīgas 50.pasta nodaļā, tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, no plkst.8 līdz 19.

Latvijas Pasts izdevis gada svinīgākās un populārākās pasta vērtszīmes, kuras klienti īpaši iemīļojuši, apmaksājot pasta sūtījumus uz tuvām un tālām zemēm Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Jaunāko Ziemassvētku pastmarku sērijas izdevumu autore ir pazīstamā latviešu māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore Anita Paegle.
 
Katrai no pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža. Pastmarka ar nominālvērtību € 0,50 ir paredzēta vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža sasniedz vienu miljonu eksemplāru. Savukārt pastmarka ar nominālvērtību € 0,78 atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības teritorijā vai vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības, un tā izdota 150 000 eksemplāru. Speciālās aploksnes tirāža ir 1500 eksemplāru. 

Jaunākās pastmarkas un speciālo aploksni Ziemassvētku sērijā iespējams aplūkot šeit.

Ziemassvētku sērijas pastmarku izdošanu Latvijas Pasts sāka 1994.gadā, un līdz šim izdots aptuveni 60 Ziemassvētku pastmarku. Līdz šim izdotās pastmarkas Ziemassvētku sērijā apskatāmas te

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 12.decembrī.


Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācijai:
Vineta Danielsone 
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts