Latvijas Pasts izdevis 2016.gadā emitēto pastmarku komplektu, 2017.gadā plānotas 30 jaunas pastmarkas

07.12.2016

Latvijas Pasts izdevis 2016.gadā emitēto pastmarku komplektu, 2017.gadā plānotas 30 jaunas pastmarkas

Latvijas Pasts izdevis 2016.gadā emitēto pastmarku komplektu, kurā iekļautas visas šā gada laikā izdotās pastmarkas – kopumā 25 pastmarku izdevumi, kas sastāv no 31 pastmarkas un četriem pastmarku blokiem. 2017.gadā Latvijas Pasts plāno izdot 23 jaunus pastmarku izdevumus, ko veidos 30 pastmarkas un divi pastmarku bloki.

Pastmarku komplekts ir ērts veids pastmarku kolekcionēšanai, jo tajā atrodamas visas šogad izdotās pastmarkas un nav nepieciešamības tirdzniecības vietās iegādāties atsevišķus to izdevumus. Ievērojot pastmarku dažādās tirāžas un faktu, ka atsevišķiem izdevumiem tās mēdz būt pavisam nelielas, komplekts garantē visu pastmarku iegūšanu savā īpašumā vienlaikus.

Jaunāko pastmarku komplekti interesentiem ir pieejami lielākajās Latvijas Pasta nodaļās, Latvijas Pasta e-veikalā, kā arī līdz 31.decembrim – Latvijas Pasta īpašajā pasta nodaļā Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā, Rīgā.

Starp 2016.gadā izdotajām pastmarkām liela daļa turpināja jau labi zināmas un tradicionālas pastmarku sērijas, piemēram, Ziedi, Latvijas putni, Latvijas arhitektūra, Latvijas bākas, Latvijas Republikai 100, Ziemassvētki u.c. Savukārt jaunums bija pirmā pastmarka šogad uzsāktajā sērijā XIX gadsimta vēsturiskie kuģi, kas tika veltīta lielākajam Latvijas teritorijā būvētajam buriniekam Andreas Weide. Jau par tradīciju kļuvusi Latvijas Pasta vienreiz gadā izdota pastmarka, kuras veidošanā var piedalīties jebkurš interesents un kura par uzvarētāju kļūst sabiedrības balsojuma rezultātā sociālajos tīklos. 2016.gadā šis pastmarku konkurss tika veltīts latviešu velosipēdu zīmola radītāja Gustava Ērenpreisa 125.jubilejas atcerei.

Arī 2017.gadā Latvijas Pasts plāno uzsākt jaunas pastmarku sērijas izdošanu, un tā tiks veltīta Latvijas mūsdienu mākslinieku izcilākajām personībām. 

Pastmarku izdošanas plānu izstrādā Pastmarku emisijas komisija, pamatojoties uz iesniegtajiem priekšlikumiem par pastmarku tematiku, kas saistīta ar Latvijai būtiskiem notikumiem, vēsturi, dabu, arhitektūru, kultūru, zinātnes un sporta sasniegumiem un citiem notikumiem un svarīgām personībām. Patlaban Pastmarku emisijas komisijas sastāvā darbojas Latvijas Pasta pārstāvji, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs un Latvijas Filatēlistu savienības viceprezidents Egils Plūme.

2016.gadā izdotās un pastmarku gada komplektā iekļautās pastmarkas aplūkojamas šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts