Jaunsardzes 25 gadiem veltītās aploksnes speciālā zīmogošana un prezentācija – Kara muzejā

20.01.2017

Jaunsardzes 25 gadiem veltītās aploksnes speciālā zīmogošana un prezentācija – Kara muzejā

Latvijas Pasts izdevis aploksni, kas veltīta skolu jaunatnes brīvprātīgās militāras ievirzes kustības Jaunsardzes dibināšanas 25.gadadienai. Jaunās aploksnes speciālā zīmogošana 2017.gada 25.janvārī visas dienas garumā, no plkst.10 līdz 17, risināsies Latvijas Kara muzejā, kur plkst.13 plānots arī aploksnes prezentācijas pasākums ar aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa, Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Raimonda Graubes un Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja Mārča Vilcāna līdzdalību.

Aploksne izdota, atbalstot Jaunsardzes definētos mērķus – sociāli integrēta un saliedēta pilsoniska un patriotiska sabiedrība, valsts aizsardzības jomā izglītota jaunatne un saturīgi pavadīts brīvais laiks. Jaunās aploksnes noformējumā izmantots Jaunsardzes logo ar devīzi Augsim Latvijai!, un tās tirāža veido 2000 eksemplāru. Filatēlijas izdevuma dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. 

Jaunsardze ir brīvprātīga militāras ievirzes skolu jaunatnes kustība, kuras mācību paraugprogramma tiek īstenota 300 mācību vietās visos 110 Latvijas novados un deviņās republikas pilsētās. 2017.gadā Jaunsardzes kustībā darbojas aptuveni 8000 bērnu un jauniešu.

Jauno aploksni Jaunsardzei – 25 iespējams aplūkot šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2017.gada 10.februārī.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācijai:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts