Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku Frēzija sērijā Ziedi

01.03.2017

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku Frēzija sērijā Ziedi

Tuvojoties pavasarim, Latvijas Pasts papildinājis krāšņo Ziedu sēriju, izdodot jaunu pastmarku Frēzija. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 2017.gada 3.martā, pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.8 līdz 19. 

Jaunās Ziedu pastmarkas nominālvērtība ir 0,64 €, un tā atbilst vienkāršas pastkartes nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības teritorijā. Pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā, un līdz ar pastmarku emitēta arī īpaša aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas jaunumu dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere. 

Frēzijas ir vieni no skaistākajiem un arī smaržīgākajiem ziediem. To ziedi sastopami baltā, dzeltenā, oranžā, sarkanā, violetā un citās krāsās, bet šo ziedu izcelsmes vieta ir Dienvidāfrika. 

Ziedu sērijas pastmarkas Latvijas Pasts izdod kopš 2010.gada, un Frēzija ir astotā pastmarka šajā sērijā. Pirmā Ziedu vērtszīme bija Peonija, kam sekoja Roze, Lilija, Īriss, Tulpe, Saulespuķe un Ūdensroze. Līdz šim izdotās Ziedu pastmarkas skatāmas te.  

Pastmarku un aploksni Frēzija iespējams aplūkot šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 21.aprīlī.

Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts
nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācijai:
Vineta Danielsone    
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts