Eiropas sērijas pastmarkās – Bauskas un Cesvaines pils

19.04.2017

Eiropas sērijas pastmarkās – Bauskas un Cesvaines pils

Eiropas valstu vienotā pastmarku sērija 2017.gadā gada veltīta pilīm. Latvijas Pasts šajā sērijā izdevis divas jaunas pastmarkas, uz tām attēlojot Bauskas un Cesvaines pili. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana notiks piektdien, 2017.gada 21.aprīlī, pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.8 līdz 19. 

Pastmarkas Bauskas pils nominālvērtība ir € 1,71, un tā atbilst ierakstītas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības (ES) teritorijā. Savukārt Cesvaines pils pastmarkas nominālvērtība ir € 0,78, nodrošinot vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksas ES teritorijā. 

Katras pastmarkas tirāža sasniedz 80 000 eksemplāru, un līdz ar pastmarkām izdota arī īpaša aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Eiropas sērijas pastmarku un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns.

Pastmarkas un aploksni Eiropa – pilis iespējams aplūkot šeit

Pastmarku sērijas Eiropa iniciatore ir Eiropas Pasta savienība, un šīs sērijas pastmarkas ar visai Eiropai vienotu tēmu un logotipu tiek izdotas jau kopš 1994.gada. Iepriekšējos gados Eiropas sērijas pastmarku tēmas ir bijušas saistītas ar literatūru, dabas objektiem, ceļojumiem, pasta transportu, senajām rotaļlietām un dabai draudzīgu dzīvesveidu. Iepriekš izdotās pastmarkas sērijā Eiropa apskatāmas te

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 9.maijā.


Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.


Papildu informācijai:
Vineta Danielsone    
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts