Latvijas Pasts sāk jaunu pastmarku ciklu sērijā Latvijas dzīvnieki – uz pirmā izdevuma Latvijas 2016.gada dzīvnieks āpsis

13.06.2017

Latvijas Pasts sāk jaunu pastmarku ciklu sērijā Latvijas dzīvnieki – uz pirmā izdevuma Latvijas 2016.gada dzīvnieks āpsis

Uzsākot jaunu pastmarku ciklu sērijā Latvijas dzīvnieki, Latvijas Pasts izdevis pastmarku ar Latvijas 2016.gada dzīvnieka āpša (Meles meles) attēlu. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks piektdien, 2017.gada 16.jūnijā, Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.8 līdz 19.

Pastmarkas Āpsis nominālvērtība ir € 0,85, un tā atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības. Pastmarka izdota 150 000 eksemplāru tirāžā, un līdz ar to arī speciāla aploksne 1500 eksemplāros. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirta Grīva.

Āpsis (Meles meles) izvēlēts par Latvijas 2016.gada dzīvnieku un ir viens no lielākajiem plēsēju kārtas sermuļu dzimtas dzīvniekiem mūsu valstī. Āpsis ir viegli atpazīstams un izskatīgs dzīvnieks, kura tēls raksturīgā ārējā veidola dēļ bieži izmantots dažādos literārajos un vizuālajos darbos. Kažoka krāsojums āpšiem var būt atšķirīgs – gan rūsganāks, gan pelēkāks, bet balti melnais galvas krāsojums, iespējams, ir brīdinājums citām sugām netuvoties.

Latvijas Pasts arī iepriekš izdevis pastmarku sēriju Latvijas dzīvnieki: 2006.gadā tika izdotas pastmarkas ar brieža un lūša attēliem, 2007.gadā – ar lapsu un alni, 2008.gadā pastmarkas tika veltītas caunai un bebram, savukārt sērijas noslēdzošās pastmarkas vēstīja par zaķi un vilku. Jaunās dzīvnieku sērijas pastmarkas paredzēts veidot pēc cita mākslinieciskā dizaina principa.

Latvijas dzīvnieku sērijas jauno pastmarku un aploksni iespējams aplūkot šeit.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 14.jūlijā.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācijai:

Vineta Danielsone 

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 67608504

E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv

twitter.com/latvijas_pasts;

facebook.com/latvijas.pasts