Sērijas Latvijas arhitektūra jaunākajā pastmarkā – Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs Torņakalnā

25.09.2017

Sērijas Latvijas arhitektūra jaunākajā pastmarkā – Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs Torņakalnā

Latvijas arhitektūras sērijā Latvijas Pasts izdevis jaunu pastmarku un aploksni, kas veltīta Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajam centram Torņakalnā. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2017.gada 28.septembrī Dabaszinātņu akadēmiskā centra Dabas mājā, Jelgavas ielā 1, Rīgā, no plkst. 9 līdz 17.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 1,39, kas atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām, un tā izdota 150 000 eksemplāru tirāžā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. 

Dabaszinātņu akadēmiskais centrs ir pirmā augstākās izglītības iestādes ēka, kas kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas pilnībā uzcelta no jauna, un ir viens no modernākajiem izglītības un zinātnes centriem Eiropā. Centram ir septiņi stāvi, kuros izvietotas modernas auditorijas, laboratorijas, darba un semināru telpas, kā arī bibliotēka, bet ēkas augšstāvā atrodas īpaša zinātniskā siltumnīca.

Ēkas celtniecība tika sāka 2014.gada martā un pabeigta 2015.gada septembrī. Centra ēkas ideju izstrādāja un autoruzraudzību veica arhitektu birojs Sestais Stils, bet būvniecību īstenoja pilnsabiedrība LNK Industries Group. 2016.gadā Dabaszinātņu akadēmiskajam centram un tā autoriem tika piešķirta Gada balva Rīgas arhitektūrā. 

Latvijas Pasts pastmarku sēriju Latvijas arhitektūra izdod kopš 2010.gada. Pagājušajā gadā Latvijas Pasts tajā izdeva pastmarku ar Cēsu koncertzāles attēlu. Līdz šim izdotās Latvijas Arhitektūras sērijas pastmarkas iespējams aplūkot šeit.  

Jauno pastmarku un aploksni Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs var apskatīt te.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 2017.gada 3.oktobrī.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.  


Papildu informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts