Latvijas simtgades noskaņās Latvijas Pasts jau 17.reizi piedalīsies Eiropas lielākajā pastmarku gadatirgū

26.04.2018

Latvijas simtgades noskaņās Latvijas Pasts jau 17.reizi piedalīsies Eiropas lielākajā pastmarku gadatirgū

Ar vienotu stendu trīs Baltijas valstu simtgades noskaņās Latvijas Pasts kopā ar Igaunijas un Lietuvas pasta uzņēmumiem no 2018.gada 3. līdz 5.maijam piedalīsies Eiropas lielākajā pastmarku gadatirgū Briefmarken Messe Essen Vācijas pilsētā Esenē, īpaši izceļot Latvijas simtgadei veltīto neregulāras formas pastmarku valsts kontūras formātā. Latvijas Pasts Vācijā organizētajā pastmarku izstādē piedalīsies jau 17.reizi.

2018.gads Latvijas Pastam Esenes starptautiskajā filatēlijas izstādē ir ļoti būtisks, jo šis ir ne tikai Latvijas valsts, bet arī Latvijas pasta uzņēmuma simtgades gads. Tāpēc Latvijas Pasts gadatirgū paralēli tradicionālajiem filatēlijas izdevumiem, par kuriem jau ierasti interesējas dažādu valstu pastmarku kolekcionāri, īpaši akcentēs unikālo neregulāras formas pastmarkas izdevumu Latvijas valsts kontūras formātā, kas veltīts Latvijas valsts simtgadei.

Esenes starptautiskais pastmarku gadatirgus ir vecākais šāda veida pasākums gan Vācijā, gan pasaulē – pastmarku kolekcionāri tajā pulcējas jau no 1976.gada, bet Latvijas Pasts izstādē piedalās kopš 1994.gada. 

Latvijas Pasta emitētie filatēlijas izdevumi jau kopš līdzdalības sākuma Esenes gadatirgū guvuši pastmarku kolekcionāru ievērību, jo atbilst filatēlijas labākajai praksei un kolekcionāru tematiskajām interesēm. Ārvalstu kolekcionāriem saistošākās bijušas Latvijas Pasta izdotās pastmarkas Latviešu tautastērpu, Floras un Faunas sērijās, kā arī sportam un dzelzceļam veltītie filatēlijas izdevumi.

Esenes starptautiskā pastmarku gadatirgus piedāvātie pakalpojumi ietver arī filatēlijas apaļā galda diskusijas, lekcijas un prezentācijas.

 


Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.


Sīkākai informācijai:
Gundega Vārpa | Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505 
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts|