Latvijas Pasts izdod pastmarku par godu Latvijas vecticībnieku senatnes pētniekam Ivanam Zavoloko

02.10.2019

Latvijas Pasts izdod pastmarku par godu Latvijas vecticībnieku senatnes pētniekam Ivanam Zavoloko
Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku un aploksni etnogrāfa, publicista, pedagoga, vecticībnieku garīdznieka un Latvijas vecticībnieku senatnes pētnieka Ivana Zavoloko piemiņai. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota 2019.gada 3.oktobrī Baltijas starptautiskajā akadēmijā Rīgā, Lomonosova iela 1/4, no plkst.9 līdz 18. 
 
Jaunā pastmarka izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 0,90, kas atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns. 
 
Uz pastmarkas un aploksnes redzams I.Zavoloko portrets, kam fonā – Rēzeknes Sv.Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nams. 
 
I.Zavoloko (1897–1984) dzimis Rēzeknē. Pēc studijām Rīgā, Maskavā un Prāgā viņš Rīgā darbojās reliģijas un izglītības jomā, taču 1940.gadā tika arestēts par t.s. pretpadomju darbību un turpmākos 17 gadus pavadīja ieslodzījumos PSRS Staļina režīma nometnēs. Atgriezies Latvijā, viņš turpināja aktīvu darbību reliģijas un izglītības nozarē un ir pazīstams kā sabiedrisks darbinieks, etnogrāfs, pedagogs, vecticībnieku garīdznieks un Latvijas vecticībnieku senatnes pētnieks. 
 
Jauno pastmarku Ivans Zavoloko iespējams aplūkot šeit
 
Nākamo filatēlijas izdevumu plānots izdot 1.novembrī. 
 
 
Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3800 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.
 
 
Sīkākai informācijai:
Vineta Danielsone | Vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: +371 67608504 
E-pasts: pr@pasts.lv, vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts