2020.gadā – 17 jauni pastmarku izdevumi vairāk nekā 5 miljonu eksemplāru tirāžā

23.12.2019

2020.gadā – 17 jauni pastmarku izdevumi vairāk nekā 5 miljonu eksemplāru tirāžā

Latvijas Pasts 2020.gadā plāno izdot 17 pastmarku izdevumus – kopumā 29 pastmarkas un vienu pastmarku bloku ar kopējo tirāžu vairāk nekā pieci miljoni eksemplāru. Jaunās pastmarkas būs iekļautas gan jau pazīstamās tematiskās sērijās, gan veidotas kā īpaši oriģinālizdevumi. Divus filatēlijas jaunumus plānots izdot uz pašlīmējošās pamatnes.

Starp jau populārām sērijām, ko 2020.gadā papildinās jaunas pastmarkas, jāmin Latvijas kuģniecības vēsture, Latvijas Dabas muzeja unikālie eksponāti, Latvijas arhitektūra un Latvijas putni

2020.gadā tiks izdotas arī visas Eiropas vienotās sērijas pastmarkas par seno pasta ceļu tēmu. Latvijas bāku sēriju šogad papildinās pastmarka ar vienīgo bāku, kas atrodas Latvijas teritoriālajos ūdeņos, – Irbes bāku. Savukārt pastmarku sērijā Izcilie latviešu mākslinieki jauna pastmarka būs veltīta visā pasaulē zināmajam latviešu māksliniekam Gustavam Klucim.

Pastmarkas tiks izdotas arī par godu pirmajai latviešu operai Baņuta, komponista Ludviga van Bēthovena dzimšanas atceres 250.gadadienai, Rīgas Valsts tehnikuma 100.jubilejai un atzīmējot Starptautisko augu veselības gadu. 

Pašlīmējošā formātā 2020.gadā plānoti divi filatēlijas izdevumi – sērijas Latvijas novadu un pilsētu ģerboņi jaunumi, kā arī tradicionālās Ziemassvētku sērijas pastmarkas.

Pirmās 2020.gada pastmarkas tiks izdotas jau 3.janvārī, un tās būs tradicionālās Latvijas novadu un pilsētu ģerboņu sērijas standarta pastmarkas – šoreiz uz pastmarkām  attēloti Babītes, Durbes, Kokneses, Krimuldas un Viļānu novada ģerboņi.  

2019.gadā Latvijas Pasts izdeva 34 pastmarkas un vienu pastmarku bloku, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā 5 miljonus eksemplāru. 2019.gadā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot šeit. Par pastmarku izdošanas plānu lemj speciāla Pastmarku emisijas komisija. 


Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 3500 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Sīkākai informācijai:
Vineta Danielsone | Vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
E-pasts: pr@pasts.lv, vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts