Latvijas Pasta un Delfi konkursā pārliecinoši uzvar Latvijas armijas simtgadei veltītās pastmarkas

17.02.2020

Latvijas Pasta un Delfi konkursā pārliecinoši uzvar Latvijas armijas simtgadei veltītās pastmarkas

2019.gada skaistākās pastmarkas konkursā, ko Latvijas Pasts organizēja sadarbībā ar ziņu portālu Delfi, pirmās trīs vietas pārliecinoši ieņēmušas pastmarkas, kas saistītas ar Latvijas armijas simtgadi. Pirmajā vietā, saņemot 8392 balsis, ierindojusies pastmarka, kas veltīta Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Kara flotei, otrajā vietā ar 7575 balsīm ir NBS Štāba bataljona simtgades pastmarka, bet trešajā vietā, iegūstot 3930 balsis, – pastmarka par godu NBS Sauszemes spēkiem. Tikmēr godpilno ceturto ieņem pilnīgi atšķirīgas tematikas pastmarka Līgo vainags, kas izdota neregulārā formā un atgādina par Saulgriežu tradīciju. 

Latvijas Pasta un ziņu portāla Delfi jau ceturto reizi organizētais konkurss Gada pastmarka risinājās no 2020.gada 3. līdz 16.februārim, un tā ietvaros par pastmarkām tika saņemts rekordliels balsu skaits – kopumā 83 927 balsis, kas vairākkārt pārsniedz 2018.gada skaistākās pastmarkas balsojumu – 10 167 balsis. 

Pirmās trīs vietas ieņēmušās pastmarkas veltītas Latvijas armijas simtgadei, un visu šo pastmarku dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja. Ar pārliecinošu balsu vairākumu pirmo vietu ieguvusī pastmarka izdota par godu NBS Kara flotei, un uz tās attēlots štāba un apgādes kuģis Virsaitis.

Otro vislielāko balsu skaitu saņēmusī pastmarka godina NBS Štāba bataljonu tā simtgadē; uz tās redzami bataljona godasardzes karavīri un to formastērpa elements – piedurknes uzšuve. Savukārt uz trešo vietu ieguvušās pastmarkas, kas veltīta NBS Sauszemes spēkiem, var aplūkot izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnu CVR (T).  

Ceturtajā vietā ar 3523 balsīm ierindojusies Vasaras saulgriežu noskaņās izdotā unikālā neregulāras formas pastmarka Līgo vainags, kura veidota uz pašlīmējošas pamatnes un kuru radījis mākslinieks Ģirts Grīva.  

2018.gada konkursā Gada pastmarka uzvarētājas laurus plūca Latvijas simtgadei veltītā pirmā Latvijas Pasta izdotā neregulāras formas pastmarka Latvijas valsts kontūras formā. 2017.gada konkursā tika balsots 9774 reizes, un par iecienītāko pastmarku tika atzīta Latvijas putnu sērijas pastmarka Dzeltenā cielava.  

Konkursā Gada pastmarka 2019 uzvarējušās pastmarkas iespējams aplūkot te. Visas 2019.gadā izdotās pastmarkas redzamas šeit.

 


Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 3400 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 


Sīkākai informācijai:
Gundega Vārpa | Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505 | Mob.: +371 26628729
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts