Latvijas Pasts vienotā komplektā apkopo 2021.gadā emitētos 22 pastmarku izdevumus

14.12.2021

Latvijas Pasts vienotā komplektā apkopo 2021.gadā emitētos 22 pastmarku izdevumus

Latvijas Pasts izdevis pastmarku komplektu, kurā iekļautas visas 2021.gadā emitētās pastmarkas – kopumā 22 pastmarku izdevumi, kas sastāv no 27 pastmarkām un trim pastmarku blokiem. Starp 2021.gada filatēlijas izdevumiem ir pastmarkas no tradicionālām un populārām sērijām, kā arī īpaši oriģinālizdevumi. Jaunais 2021.gada pastmarku komplekts pieejams lielākajās Latvijas Pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā: https://veikals.pasts.lv/

Latvijas Pasta 2021.gada pastmarku komplektā iekļauti kopumā 22 pastmarku izdevumi, ko veido 27 pastmarkas un trīs pastmarku bloki, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā trīs miljonus eksemplāru. Pastmarku komplekts ir ērts veids pastmarku kolekcionēšanai, jo tajā atrodamas visas gada laikā izdotās pastmarkas, nodrošinot to funkcionālu lietošanu un pārskatāmību. 

Latvijas Pasts šogad veltīja pastmarkas vairākām izcilām personībām dažādās jomās: literātiem Ernestam Birzniekam-Upītim (1871–1960) un Jānim Porukam 150.jubilejā, leģendārajam šķēpmetējam Jānim Lūsim (1939–2020), kā arī XXXII Vasaras olimpisko spēļu Tokijā zelta medaļu ieguvējiem – Latvijas 3x3 basketbola izlasei ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā.

Turpinot Latvijas valstij būtisku notikumu atzīmēšanu, jaunas pastmarkas tika veltītas Latvijas valsts simbolu – karoga un ģerboņa – simtgadei, kā arī Latvijas Republikas atzīšanas de iure 100.gadadienā.

2021.gadā tika turpināta labi pazīstamu pastmarku sēriju izdošana, piemēram, Izcilie latviešu mākslinieki – ar Jānim Pauļukam (1906–1984) veltītu pastmarku bloku. Latvijas arhitektūras sērijas pastmarka ar mākslinieka Alekseja Naumova gleznoto Gaujas ielas ūdenstorni paplašināja iepriekš sākto un populāro ūdenstorņu tematiku, bet Eiropas vienotās sērijas pastmarkas šogad vēstīja par aizsargājamo dabu. Sērija Latvijas putni tika papildināta ar pastmarkām, uz kurām attēlots Latvijas 2021.gada putns – laukirbe – un sarkankrūtītis. 

Divi tradicionālo sēriju filatēlijas izdevumi, kopumā astoņas pastmarkas, 2021.gadā tika izdoti pašlīmējošā formātā – Latvijas novadu un pilsētu ģerboņi un Ziemassvētku sērijas pastmarkas. 

Sporta tēmas pastmarkas tika izdotas arī saistībā ar Latvijā notikušo Pasaules hokeja čempionātu un Latvijas Futbola federācijas 100.gadadienu. 

2021.gadā tika aizsāktas arī pavisam jaunas pastmarku sērijas – pirmā pastmarka sērijā Latvijas muzeji izdota Rīgas Porcelāna muzejam, savukārt pirmais izdevums sērijā Pasaules pasakas – par Rundāles pilij veltīto bilžu grāmatu Rožu spoks.

Pastmarka ir pasta apmaksas zīme, kas tiek izmantota sūtījumu pārsūtīšanas apmaksai, bet vienlaikus tā var būt vērtīgs kolekcionēšanas priekšmets. Latvijas pastmarku izdošanas plānu nosaka īpaši izveidota Pastmarku emisijas komisija. 

2021.gadā izdoto pastmarku komplekti interesentiem ir pieejami lielākajās Latvijas Pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā: https://veikals.pasts.lv/.  

Visas Latvijas Pasta 2021.gadā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

 


Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Sīkākai informācijai:
Vineta Danielsone | Vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
E-pasts: pr@pasts.lv, vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts