Sporta leģendu sērijā Latvijas Pasts izdod pastmarkas bloku par godu šaušanas sporta meistaram Kārlim Kļavam

23.08.2022

Sporta leģendu sērijā Latvijas Pasts izdod pastmarkas bloku par godu šaušanas sporta meistaram Kārlim Kļavam
Papildinot pastmarku sēriju Latvijas sporta leģendas, Latvijas Pasts 2022.gada 26.augustā izdod jaunu pastmarkas bloku, godinot ievērojamo Latvijas šaušanas sporta meistaru Kārli Kļavu (1907–1941) – pirmo latviešu sportistu, kurš kļuvis par pasaules čempionu šaušanā ar automātisko pistoli. Jauno pastmarkas bloku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Pirmās dienas zīmogošana paredzēta 26.augustā Latvijas Sporta muzejā Alksnāja ielā 9, Rīgā, no plkst.10 līdz 15.
 
Pastmarkas bloks Latvijas sporta leģendas – Kārlis Kļava izdots 9000 eksemplāru tirāžā, un tā nominālvērtība ir 4,45 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā no 21 līdz 100 gramu uz valstīm, kas atrodas 12.grupā. Līdz ar pastmarkas bloku izdota arī īpaša aploksne 800 eksemplāru tirāžā. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.
 
Mākslinieks vizuālajā noformējumā izmantojis materiālus no Sporta muzeja krājumiem un fotogrāfijas no K.Kļavas privātā arhīva. 
 
K.Kļava (arī Kļava-Talks) ir ievērojams Latvijas šaušanas sporta pārstāvis un pirmais latviešu sportists, kurš 1937.gadā Somijas galvaspilsētā Helsinkos ieguva pasaules meistara jeb čempiona titulu šaušanā ar automātisko pistoli. K.Kļavas panākumi tika novērtēti, godinot ar dažādām balvām, – dienesta biedri, 6.Rīgas kājnieku pulka virsnieki, dāvāja pulka zelta krūšu nozīmi, avīzes Sporta Pasaule vērtējumā viņš tika atzīts par 1937.gada Latvijas labāko sportistu, kā arī par Helsinkos sasniegto čempions tika apbalvots ar Viestura ordeni (V šķira; 1938). 
 
Jauno pastmarkas bloku un aploksni Latvijas sporta leģendas – Kārlis Kļava iespējams apskatīt te.
 
Pastmarku sērija Latvijas sporta leģendas tika uzsākta 2021.gadā – šīs sērijas pirmais filatēlijas izdevums veltīts leģendārajam šķēpmetējam Jānim Lūsim. Latvijas sporta leģendām veltītos filatēlijas izdevumus iespējams aplūkot šeit
 
Nākamais filatēlijas izdevums plānots 1.septembrī.
 
 
 
Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.
 
 
 
Sīkākai informācijai:
Vineta Kļaviņa | Vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
E-pasts: pr@pasts.lv, vineta.klavina@pasts.lv 
 
Latvijas Pasta sociālo mediju profili:
Twitter; Facebook; Instagram; Linkedin