No 2023.gada 13.jūlija Jelgavas 7.pasta nodaļu pievienos pasta centram Jelgava

12.06.2023

No 2023.gada 13.jūlija Jelgavas 7.pasta nodaļu pievienos pasta centram Jelgava

Sakarā ar Jelgavas 7.pasta nodaļas klientu paradumu maiņu, kā rezultātā lielākā daļa nodaļas apkalpes teritorijas sūtījumu tiek izsniegti Latvijas Pasta pakomātos, apmeklētāju plūsma salīdzinājumā ar 2021.gadu samazinājusies par 30% un nodaļa strādā ar gada zaudējumiem vairāk nekā 4100 eiro apmērā, pieņemts lēmums no 2023.gada 13.jūlija Jelgavas 7.pasta nodaļu pievienot pasta centram Jelgava Katoļu ielā 2b.  

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktajām saistībām Latvijas Pastam Jelgavā jānodrošina trīs pasta nodaļu darbība – Latvijas Pasts šos kritērijus pārpilda, un līdz šim Jelgavā darbojas piecas pasta nodaļas. Taču, mainoties klientu paradumiem un arvien vairāk klātienes apmeklējumu nodaļā aizstājot ar sūtījumu saņemšanu strauji augošajā Latvijas Pasta pakomātu tīklā, samazinās arī nepieciešamība pēc tik liela pasta nodaļu skaita uzturēšanas.

Jelgavas 7.pasta nodaļa Satiksmes ielā 59a kopš 2021.gada strādā ar ikgadējiem zaudējumiem, kas pārsniedz 4100 eiro gadā, un šajā periodā nodaļas klātienes apmeklējums samazinājies par 30%. Turklāt daļa pasta nodaļas klientu izvēlas sūtījumus saņemt pakomātos – viens no Latvijas Pasta jaunajiem modernajiem āra pakomātiem atrodas tikai 200 metru attālumā no Jelgavas 7.pasta nodaļas telpām, un jau drīzumā šajā teritorijā, Dobeles šosejā 47a, plānota vēl viena jauna pakomāta izvietošana.

Lai pielāgotos reālajam pakalpojumu pieprasījumam un novērstu turpmākos zaudējumus, pieņemts lēmums no 13.jūlija Jelgavas 7.pasta nodaļu pievienot pasta centram Jelgava Katoļu ielā 2b. Tas nozīmē, ka Jelgavas 7.pasta nodaļas teritorijas klienti pasta centrā Jelgava varēs saņemt sūtījumus, kas neatbilst ievietošanai pakomātos, bet visus pārējos pasta pakalpojumus iespējams saņemt arī jebkurā citā Jelgavas pasta nodaļā. Finanšu pakalpojumi, tostarp pensiju un pabalstu saņemšana, nav piesaistīti konkrētai pasta nodaļai – tos klientam iespējams saņemt ikvienā pasta nodaļā neatkarīgi no atrašanās vietas visā valsts teritorijā.

Pasta centrs Jelgava strādā katru darbdienu, pirmdienās–piektdienās, no plkst.8 līdz 19, savukārt Jelgavas 24.pasta nodaļa, kas atrodas netālu no 7.pasta nodaļas, Dobeles šosejā 7, ir atvērta pirmdienās–piektdienās no plkst.8 līdz 18 un sestdienās no plkst.9 līdz 13.

Jelgavas 7.pasta nodaļas darbiniekiem piedāvāts turpināt darbu citās Latvijas Pasta struktūrvienībās.

Par izmaiņām pasta pakalpojumu saņemšanā no 13.jūlija visi Jelgavas 7.pasta nodaļas klienti tiks informēti ar īpašiem paziņojumiem savās pastkastītēs no 13.jūnija.
 

 

Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu un izvērstu āra un iekštelpu pakomātu tīklu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, pakomātu, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 2700 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 


Sīkākai informācijai:
Gundega Vārpa | Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv

Latvijas Pasta sociālo mediju profili:
Twitter; Facebook; Instagram; Linkedin