Ar īpašu pastmarku un pastkarti Latvijas Pasts aicina uz tradicionālo pastkaršu sūtītāju tikšanos

09.05.2019

Ar īpašu pastmarku un pastkarti Latvijas Pasts aicina uz tradicionālo pastkaršu sūtītāju tikšanos

Latvijas Pasts organizē kārtējo Latvijas pastkaršu sūtītāju un starptautiskās kustības Postcrossing dalībnieku tikšanos, prezentējot speciāli šim pasākumam radītu personalizēto pastmarku un pastkarti pavasara noskaņās, kā arī iepazīstinot ar pastkaršu reklāmas aģentūras Bad dog pieredzi atraktīvu pastkaršu veidošanā. Pasākums notiks 2019.gada 16.maijā plkst.16 NicePlace Telpa K.Barona ielā 21a (iekšpagalmā), Rīgā. 

Latvijas Pasts jau tradicionāli pulcē Latvijas pastkaršu sūtītāju entuziastus un starptautiskās kustības Postcrossing dalībniekus, lai veicinātu pastkaršu sūtīšanas izplatību, piesaistot jauniešu un kolekcionāru uzmanību, kā arī iepazīstinātu ar aktualitātēm uzņēmuma darbībā. 

Arī šai tikšanās reizē Latvijas Pasts ir sarūpējis īpašu pavasarīga dizaina pastkarti un personalizētu pastmarku, kā arī iespēju nosūtīt savu vēstījumu postkrosinga dalībniekiem uz citām valstīm. Savukārt pastkaršu reklāmas aģentūras Bad dog vadītājs Māris Jansons pastāstīs par savu ilggadējo pieredzi interesantu pastkaršu veidošanā un piedāvās klātesošajiem iespēju bez maksas savā īpašumā iegūt pirms ilgāka laika ražotas pastkartes, kas šobrīd vairs nekur citur nav pieejamas.

Kā ierasts, pasākums notiks radošā gaisotnē, aicinot piedalīties ikvienu, kam patīk sūtīt un saņemt pastkartes no visas pasaules. 
 
Pastkaršu nosūtīšana, par pamatu izmantojot interneta vietni www.postcrossing.com,  visā pasaulē un arī Latvijā katru gadu kļūst arvien populārāka. Šobrīd postkrosinga kustībā piedalās gandrīz 764 500 cilvēku no vairāk nekā 215 pasaules valstīm. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri, viņu skaits pārsniedz jau 3330 cilvēku, kas kopā nosūtījuši ap 305 800 pastkaršu – tādējādi Latvija pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita ierindojas 27.vietā pasaulē. 

Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. Sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo ne tikai citā valstī, bet pat citā kontinentā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga. 

Pastkaršu sūtītāju entuziasti un globālās Postcrossing kustības dalībnieki Latvijas Pastā tiek pulcēti kopš 2011.gada, un šī būs jau 15.tikšanās. Arī Latvijas Pasts ir Postcrossing kustības dalībnieks kopš 2010.gada – daļu no gandrīz 800 saņemto pastkaršu iespējams aplūkot šeit

 

Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību. 

 

Sīkākai informācijai:
Vineta Danielsone | Vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts